Λ. Μαλούτας: «Του Πολιτισμού τα… παράδοξα στο Δήμο Κοζάνης» – Η απάντηση του Δήμου: «Η συκοφαντία είναι ένα ανήθικο μέσο που σάς εκθέτει»



dimotiko_simvoulio_koz

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/9/2017 τέθηκαν από την παράταξή μας προς συζήτηση, προ ημερήσιας διάταξης, τα “παράδοξα“ που συμβαίνουν στον τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Κοζάνης.

Τόσο στη συζήτηση που ακολούθησε στο ΔΣ όμως, όσο και στο δημόσιο διάλογο που αναπτύχθηκε στη συνέχεια, πειστικές απαντήσεις δεν δόθηκαν και τα ερωτήματα παραμένουν:

γιατί διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ επικαλύπτοντας έτσι τις μουσικές αρμοδιότητες του Δημοτικού Ωδείου (ΔΩΚ );
γιατί η ΚΔΒΚ ανέλαβε τη χρηματοδότηση των 20 θεατρικών παραστάσεων της Μαζώχτρας και την πληρωμή των 5 θεατρικών παραστάσεων του Θεατροδρομίου (Ναστραντίν Χότζας) ενώ το θέατρο αποτελεί αντικείμενο του ΔΗΠΕΘΕ ;
γιατί η ΚΔΒΚ ανέλαβε τη χρηματοδότηση του Jazz Festival ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτό οργανωνόταν από τον ΟΑΠΝ ;
Γιατί η ΚΔΒΚ θα πληρώσει για τη γενική διαχείριση όλων αυτών των δραστηριοτήτων που ανέλαβε να διοργανώσει στα Λασσάνεια (Μαζώχτρα, Θεατροδρόμιο, σινεμά, καραγκιόζης, ηχοφωτιστική κάλυψη, Jazz Festival) σε εταιρεία αμοιβή 19.500 € ;
Αφού δεν διέθετε το απαραίτητο προσωπικό γιατί της ανατέθηκε η οργάνωση ;
Μήπως επειδή εκεί προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος ;

Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι οι περισσότερες δαπάνες των εκδηλώσεων καλύφθηκαν με κονδύλια του Τοπικού Πόρου που ως πολιτική πρακτική που αφορά λειτουργικά έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει επανειλημμένα καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν από την δημοτική κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις, δηλαδή την νυν Δημοτική Αρχή.

Αναδείξαμε ως ΕΝΟΤΗΤΑ το γεγονός ότι όλος σχεδόν ο Τοπικός Πόρος αναλώνεται σε μικροέργα και καλύπτει λειτουργικά έξοδα που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανάπτυξη. (http://enotitakozani.gr/diaxeirisi-top-por/)

Όμως η συζήτηση και οι πράξεις της Δημοτικής Αρχής γεννούν και νέα ερωτήματα :

Ποιό ρόλο επιφυλάσσει για τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου;
Θα συνεχίσει να υφίσταται ή θα τον καταργήσουν ;
Τότε γιατί τον αποψιλώνουν ;
Θα συνεχίσει την τακτική της ανάθεσης της οργάνωσης πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων σε ιδιώτες ;
Θα ενημερώσει κάποιος τους Δημότες για τις fast track διαδικασίες για την ανάθεση του έργου “Ανάδειξη Πολιτιστικού Αποθέματος του Δήμου Κοζάνης – Λασσάνεια 2017” με τη συνοπτική διαδικασία της απ´ ευθείας ανάθεσης ;

Επισημαίνεται ότι η προκήρυξη του έργου εκδόθηκε στις 21/6/2017 (αλήθεια που και πότε δημοσιεύθηκε ;), η κατάθεση των προσφορών ήταν σε πέντε (!) εργάσιμες ημέρες, στις 28/6/2017 στις 12 το μεσημέρι (αλήθεια πόσες προσφορές κατατέθηκαν ; ποίου οικονομικού τιμήματος ;), ακολούθησε το άνοιγμα των προσφορών, η αξιολόγησή τους, η σύνταξη του σχετικού ενημερωτικού / υπηρεσιακού σημειώματος της αρμόδιας επιτροπής, συντάχθηκε η απόφαση του Αντιδημάρχου για την ανάθεση του έργου με ποσοστό έκπτωσης 2,5% (!) και αναρτήθηκε η απόφαση αυτή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Και όλα αυτά μέχρι τις 15.20 !!!

Η πρόσκληση για την ανάθεση του έργου : http://www.kozlib.gr/kozlib_new/wp-content/uploads/2017/06/Συνημμένο-χωρίς-τίτλο-00016.pdf

Η απόφαση ανάθεσης του έργου : https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΜΤΘΟΕ7Ζ-9ΤΧ?inline=true

Πολλά τα ερωτήματα ενώ η όλη ιστορία φαίνεται να αναδύει άρωμα από “παντεσπάνι” …

( Και μη προσπαθήσει η δημοτική αρχή να βρει και πάλι άλλοθι στο τι γινόταν στο παρελθόν. Ναι και στο παρελθόν ένας οργανισμός μπορεί να στήριζε κάποιες δράσεις πολιτισμού, δεν υποκαθιστούσε όμως σε καμία περίπτωση το έργο του αρμόδιου φορέα. Στον εορτασμό της 100ετίας μόνον το ΔΗΠΕΘΕ είχε έναν γενικό συντονιστικό-οργανωτικό ρόλο για τις πολλές δεκάδες των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν, και αυτό το διεκπεραίωσε με ίδια μέσα.)


Κε Μαλούτα τεκμηριώστε άμεσα το «άρωμα από παντεσπάνι». Η συκοφαντία είναι ένα ανήθικο αντιπολιτευτικό μέσο που μόνο σάς εκθέτει

Η παράταξη της «Ενότητας», αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα του πολιτισμού, αφήνοντας υπονοούμενα για «άρωμα από παντεσπάνι» στα 19.500 ευρώ που δαπανήθηκαν για δράσεις των Λασσανείων.

Έχουμε κάνει εκτενή ανάλυση, απόλυτα τεκμηριωμένη νομικά, τυπικά και ηθικά. Να το ξαναγράψουμε ολογράφως για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις… Ο Δήμος Κοζάνης, ακολουθώντας κατά γράμμα τις διαδικασίες, δαπάνησε δεκαεννιά χιλιάδες πεντακόσια ευρώ για:

Προβολές ταινιών.
Παραστάσεις θεάτρου σκιών.
Τις παραστάσεις της Μαζώχτρας σε πολλές γειτονιές της Κοζάνης και Τοπικές Κοινότητες.
Τις παραστάσεις του Θεατροδρομίου σε 5 Τοπικές κοινότητες.
Τη διεξαγωγή του Jazz Festival για 4 ημέρες
Την ηχοφωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων.

Ο κ. Μαλούτας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Κώστα Κυριακίδη, που «κάτι άκουσε στην πιάτσα», αποδεικνύει πως η μόνη αντιπολίτευση που θέλει και μπορεί να κάνει είναι αυτή της «λάσπης στον ανεμιστήρα».

Nα υπενθυμίσουμε, άλλωστε, το περίφημο «non paper» για το θέμα του στολισμού της Αποκριάς του 2017 και τον συκοφαντικό συσχετισμό του με το ΔΗΠΕΘΕ.

Ο κ. Μαλούτας νομίζει πως ο Δήμος Κοζάνης είναι ίδιος με αυτόν που συντηρούσε η παράταξη του για χρόνια! Δυστυχώς για εσάς και την παράταξη σας, κε Μαλούτα, και ευτυχώς για εμάς και την τοπική κοινωνία, τα πράγματα έχουν αλλάξει καθοριστικά, και αυτό το αναγνωρίζουν άπαντες, εκτός από αυτούς που είχαν μάθει για χρόνια αλλιώς.

Ζητάμε από τον κ. Μαλούτα να τεκμηριώσει άμεσα την αναφορά του για «άρωμα από παντεσπάνι», ειδάλλως πρόκειται για κοινό συκοφάντη. Αναμένουμε…

2 σχόλια στο άρθρο “Λ. Μαλούτας: «Του Πολιτισμού τα… παράδοξα στο Δήμο Κοζάνης» – Η απάντηση του Δήμου: «Η συκοφαντία είναι ένα ανήθικο μέσο που σάς εκθέτει»

  1. κ. Δήμαρχε μια απορία, πέρυσι ο συνεταιρισμός στην εβδομάδα κινητικότητας είχε αναλάβει κάποιες εκδηλώσεις μια εκ των οποίων ήταν μήπως είδατε τον Γεώργιο Λασσάνη; Μέχρι εδώ καλά μιας και ο συνεταιρισμός από όσα γνωρίζω δεν πληρώθηκε αλλά συμμετείχε εθελοντικά δεν ξέρω αν έπραξε σωστά βάσει και του καταστατικού λειτουργίας του. Φέτος για την διεξαγωγή Λασάνεια 2017 πως ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός πήρε την ανάθεση έργου εφόσον στο καταστατικό λειτουργίας και στις δραστηριότητες του ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ είναι μόνο ξεναγήσεις και τα μέλη σύστασης είναι αρχαιολόγοι; Έχουν την τεχνογνωσία σαν αρχαιολόγοι να αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.