«Μετράει μέρες» το κύμα ζέστης του Σεπτεμβρίου – Έρχεται η πρώτη ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίες



sinnefia132451353454

Από το βράδυ της Τρίτης οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μάλιστα, η πτώση θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή αφού σε ορισμένες περιοχές θα πέσει ακόμα και 10 βαθμούς.

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται κατά τόπους παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη σε πολλές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα από 14 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Πελοπόννησο από 16 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 34, και στην Κρήτη από 22 έως 37.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 5 έως7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση προς το βράδυ, οπότε θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.