Με ενημερωτική Ημερίδα και Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά ξεκινά η Εβδομάδα Κινητικότητας στην Κοζάνη



kinitikotitas9765975959Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» , έναν θεσμό που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Η φετινή διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί 16-22 Σεπτέμβρη, εστιάζει στην προώθηση της καθαρής, συνεργατικής και έξυπνης κινητικότητας. Ο Δήμος Κοζάνης προσκαλεί τους δημότες να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου στις οποίες καλούνται όλοι να συμμετάσχουν ενεργά.

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τίτλος Δράσης: Ενημερωτική Ημερίδα Έναρξης Εβδομάδας Κινητικότητας, Πλατεία Νίκης 7:30μμ

Θεματολογία:

1. Παρουσίαση Θεματολογίας «Εβδομάδας Κινητικότητας 2017» – Παρουσίαση δράσεων εβδομάδας (Εισηγητής: Γρηγοριάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)

2. Παρουσίαση Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητής: Δεσποτίδης Κων/νος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού & Πολεοδομίας)

3. Παρουσίαση τρόπων εξασφάλισης ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητές: Εκπρόσωπος Τροχαίας Κοζάνης)

4.Παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος eco-mobility από το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Εισηγητής: Παπαδέλη Ελευθερία, Καθηγήτρια 5ου Γυμνασίου)

5. Παρουσίαση εξελίξεων στις τεχνολογίες κίνησης με ηλεκτροκίνητα μέσα (Εισηγητής: Δρ. Στημονιάρης Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας)

6.Παρουσίαση «καλών πρακτικών» δράσεων βιώσιμης κινητικότητας σε άλλες πόλεις – Εξέλιξη συμμετοχών στο πρόγραμμα. (Εισηγητής: Γραμματικός Παναγιώτης, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος)

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

α) Τίτλος Δράσης: Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά. από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ

Σύντομη περιγραφή: (α) Πεζοδρόμηση (αποκλεισμός κυκλοφορίας μόνο ΙΧ οχημάτων) σε τμήμα της οδού Π. Μελά από το ύψος της οδού Ρ. Φεραίου και Κ. Παλαιολόγου έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Θα υπάρχει ενημέρωση των οδηγών με σήμανση και διανομή φυλλαδίων από τους οργανωτές σε σημεία πρόσβασης στο παραπάνω τμήμα της Κεντρικής Οδού.

β ) Τίτλος Δράσης: Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨ , 7μμ-8μμ

Σύντομη περιγραφή: Οι Σύλλογος Αιμοδοτών θα διανύσει διαδρομή από οδό Τράντα μέσω Φιλίππου Β’ με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσει άναμμα κεντρικής φλόγας.

Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με χορευτικά και χορωδίες.

3 σχόλια στο άρθρο “Με ενημερωτική Ημερίδα και Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά ξεκινά η Εβδομάδα Κινητικότητας στην Κοζάνη

  1. Θα έχουν οι υπόλοιπες λεωφόροι της Κοζάνης λίγο παραπάνω κίνηση αλλά χαλάλι. Στην έξοδο της Κοζάνης προς Θεσσαλονίκη έχει δύο ιδρύματα που σίγουρα θα θέλουν να εξετάσουν τα μεγάλα μυαλά που σκέφτηκαν έστω και πιλοτικά την πεζοδρομιση έστω και ενός μικρού τμήματος της Παύλου Μελά.

  2. οταν θες να εφαρμοσεις ενα σχεδιο αναπτυξης απο καπου πρεπει να ξεκινησεις, δεν γινεται να κανεις ταυτοχρονα εργασιες σε ολους τους δρομους και να ειναι ετοιμοι μεσα σε μια νυχτα (για οσους δεν καταλαβαινουν, λογικα θα δωσει αναλυτικη απαντηση η διοργανωση στην συναντηση στην πλατεια)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.