Διαμαρτυρία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών της Α’ Γυμνασίου από τα Κοίλα για την απόφαση να φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης



sxoleio_adeia_aithousa-min

Τα λιγοστά παιδιά που αποφοίτησαν φέτος από το Δημοτικό των Κοίλων και θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου στην Κοζάνη, ζητούν ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην επανεξέταση της απόφασης της Διευθύνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές/τριες να φοιτήσουν στο πλησιέστερο Γυμνάσιο της περιοχής τους, το οποίο απέχει με το λεωφορείο 5-10΄.

Επισημαίνεται ότι όλα τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού τους, αυτά της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, αποβιβάζονται στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης (περιοχή Ξενία-Αγίου Νικάνορα), ενώ εκείνα θα παραμένουν στο λεωφορείο για ένα «ταξίδι» 25΄-30΄, ώστε να διασχίσουν τους μποτιλιαρισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ώρες αιχμής, να μαζέψουν από τις στάσεις της πόλης, τους μαθητές των ΕΠΑΛ και αφού τους αποβιβαστούν στα λύκεια να φτάσουν στην άλλη άκρη της πόλης, στο 2ο Γυμνάσιο (περιοχή κάτω από τα νεκροταφεία).

«Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί»

…ο Άνθρωπος δεν είναι ένας αριθμός, ώστε να χρησιμοποιείται για να πιαστούν οι αριθμητικοί στόχοι οποιαδήποτε διοίκησης.

Αφήστε τα παιδάκια να κάνουν τον πρώτο Αγιασμό τους στο πλησιέστερο Γυμνάσιο, μαζί με τα άλλα παιδιά του χωριού τους, το οποίο επιπρόσθετα εξυπηρετείται τακτικά και από τη στάση των αστικών του ΤΕΙ και των χωριών Κοίλα, Καρδιά, Νέα Εξοχή, η οποία είναι πολύ κοντά στο 6ο γυμνάσιο, το οποίο προσεγγίζεται άμεσα και από τους γονείς όταν υπάρχει ανάγκη.

Παρακαλούμε για την άμεση λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε!

Γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι των παιδιών

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Διαμαρτυρία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών της Α’ Γυμνασίου από τα Κοίλα για την απόφαση να φοιτήσουν στο 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

  1. Ευγενία Λιάκου

    - Edit

    Απαντήστε

    Μακάρι καθε παιδί να μπορούσε να τελειώνει τη βασική και υποχρεωτική εκπαίδευση στον τόπο του αφού όμως για λόγους μνημονίου και κόστους εκπαίδευσης των παιδιών , αναγκάζουν δωδεκάχρονα να μετακινηθούν …τουλάχιστον ας φροντίσουν το αυτονόητο, δηλαδή τη συντομότερη δυνατή διαδρομή!!! Είναι οχι μονο θεμα ταλαιπωρίας των παιδιών, αλλά και ασφάλειας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.