Δια βίου αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν δεύτερη φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ



troxaia-dromo-astinomia

Για πάντα θα χάνουν το δίπλωμα οδήγησης, μεθυσμένοι οδηγοί, που έχουν συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στο παρελθόν, σύμφωνα με προωθούμενες ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε το πρωί με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και τους παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Αυτές θα είναι συγκεκριμένα:

αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε, πάντως, στις μητέρες των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Από την πλευρά τους οι μητέρες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Δια βίου αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν δεύτερη φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ

  1. Ναι, στάνταρ! Όταν οι νόμοι δεν τηρούνται από τους ίδιους τους αστυνομικούς πως περιμένουμε να αποκτήσουμε παιδεία στην οδήγηση; Ούτε ζώνη (είτε σε υπηρεσία, είτε οχι), ούτε κράνος, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ καλυπτομενοι από το σώμα δείχνοντας απλά ενα σήμα.. Κινητό κατά τη διάρκεια οδήγησης και τσιγαρακι! Αν την πληρώνει ο απλός πολίτης βάσει νόμου, σημαίνει ότι ΠΡΈΠΕΙ να τη πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία, ανεξαρτήτως στολής, πολιτικής και φιλίας /συγγένειας… Όλοι στο τιμόνι ήμαστε άνθρωποι, δεν σκέφτεται το αυτοκίνητο ” α αυτός είναι πολιτικός δεν θα πάθει τίποτα ” ή ” αυτός είναι αστυνομικός, ξέρει. ”! Σοβαρευτείτε σα λαός….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.