Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 – Νέοι σολίστ και ρεσιτάλ βιολιού το Σαββατοκύριακο – Το πρόγραμμα της Δευτέρας



8zkutyfkutfyukyfukfui

To Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης προσέλκυσε το μουσικόφιλο κοινό σε μια ακόμη βραδιά πολιτισμού με νότες και μελωδίες, το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20:00μ.μ. στο φιλόξενο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ρεσιτάλ βιολιού της βιολίστριας Τάνιας Σικελιανού σε συνοδεία πιάνου από τον Παναγιώτη Δημόπουλο.

Στο πρόγραμμα τα έργα:

Α. Pärt: Fratres
E. Bloch: Baal Schem

I. S. Mofakham: Lodus Consonus IV

W. A. Mozart: Σονάτα για βιολί, K. 304
Ι. Xenakis: Mika
Γ. Κωνσταντινίδης: Σουίτα

Α. Pärt: Spiegel im Spiegel

Η παρουσία της Τάνιας Σικελιανού, ο μαγικός ήχος του βιολιού της και η δημιουργική συμπόρευση του σολίστ πιάνου αποζημίωσαν τους πιστούς και νέους ακροατές του ΔΣΜΚ που ευχαρίστησαν θερμά τους μουσικούς της βραδιάς με πολλά μπράβο και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Οι εκδηλώσεις του παράλληλου φεστιβάλ του ΔΣΜΚ αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της μουσικής να απολαύσουν μοναδικά ρεσιτάλ από ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Στις 8.00 μ.μ. της Κυριακής 27 Αυγούστου, στο πάντα φιλόξενο Λαογραφικό Μουσείο, οι καθηγητές του 17ου Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης έδωσαν το συναυλιακό βήμα στους μαθητές και οι μαθητές εντυπωσίασαν το κοινό με τις ικανότητες και την ωριμότητά τους. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία συμμετείχαν ταλαντούχοι μουσικοί (δύο πιανίστες και τέσσερις λυρικές τραγουδίστριες), που είχαν ήδη ξεχωρίσει, μέσα από διαγωνισμούς ή εμφανίσεις.

Στο πρόγραμμα:

Άρτεμις Λότσιου | Se tu m’ ami – G. B. Pergolesi

Δέσποινα Κελεσίδου | Lascia ch’ io pianga – Handel (από την όπερα Rinaldo)

Γιώτα Κοντού | Porgi amor- Mozart (απο την όπερα Le nozze di Figaro – Οι Γάμοι του Φίγκαρο) Ana Maria Kraytseva | Der Holle Rache – Mozart (από την όπερα Die Zauberflote – Ο Μαγικός Αυλός)

Χρύσα Τιμιάνη | 3 Intermezzi, έργο 117 για πιάνο – J. Brahms

Δέσποινα Κελεσίδου|Sposa son disprezzata – Vivaldi (από την όπερα Bajazet)

Γιώτα Κοντού| Ach ich fuhls – Mozart (από την όπερα Die Zauberflote)

Ana Maria Kraycheva | Allelujah – Mozart – Μοτέτο για σοπράνο , ορχήστρα και όργανο , KV 165

Γιώτα Κοντού – Ana Maria Kraycheva | Sull’ aria – Mozart (από την όπερα Le nozze di Figaro – Οι Γάμοι του Φίγκαρο)

Filippo Piccolo – Ana Maria Kraycheva | La ci darem la mano – Mozart (από την όπερα Don Giovanni)

Αναστάσης Ζαφειρόπουλος | Σονάτα για πιάνο σε σι ελάσσονα – F. Liszt
Τις τραγουδίστριες προετοίμασε και δίδαξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Catania και του Διεθνούς Σεμιναρίου Κοζάνης 2017, τενόρος Filippo Piccolo, ενώ συνόδευσε στο πιάνο η Έμη Τσιούρα.

Οι βραδινές μουσικές συναυλίες στα πλαίσια του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης θα συνεχιστούν θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 31 Αυγούστου με την πανηγυρική συναυλία λήξης από την ορχήστρα του Σεμιναρίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου της Πόλης.

Δευτέρα 28 Αυγούστου

Δευτέρα 28 Αυγούστου στη δεύτερη εβδομάδα για το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ).

Στις 19:00μ.μ στο Λαογραφικό Μουσείο, θα γίνει η παρουσίαση των έργων διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Σύνθεσης του 16ου ΔΣΜΚ στα πλαίσια του εργαστηρίου Σύγχρονης μουσικής.

Η όγδοη ημέρα του ΔΣΜΚ κλείνει στις 20.00μ.μ. με μια βραδιά μουσικής και λόγου που θα πραγματοποιηθεί στα Καραούλια Λευκοπηγής και στο αμπέλι του Γιώργου Μητλιάγκα.

Ο Στάθης Νατσιός και η Σίσσυ Ζυμάρα διαβάζουν την “Πέτρα του Ηλιου” του Οκτάβιο Παζ. Οι Poor Cousins [Naomi Morse, βιολί, φωνή, και Emmet Μc Gowan, κιθάρα, φωνή] παίζουν μουσική και τραγούδια από τη Νέα Αγγλία, την Ιρλανδία, τα Απαλάχια Όρη, την Αγγλία, το Κεμπέκ και τον Αμερικάνικο Νότο.

Λίγα λόγια για τους Poor Cousins:

Poor Cousins, Βιολί / Κιθάρα / φωνή

Οι Poor Cousins αποτελούνται από τη Naomi Morse (βιολί, φωνή) και τον Emmet Mc Gowan (κιθάρα, φωνή). Η Naomi και ο Emmet παίζουν μαζί μουσική από τότε που συναντήθηκαν στο York της Αγγλίας το 2006 (στην κουζίνα του ΠΔ). Με ρίζες εκατέρωθεν του Ατλαντικού (ΗΠΑ και Ιρλανδία), συνδυάζουν τραγούδια ζεστά και προσωπικά με τολμηρές και προκλητικές μελωδίες σε ένα χαλαρό ύφος. Στο βιολί, η Naomi ανακαλύπτει ήχους εκρηκτικούς και αέρινους συνάμα που δένουν άψογα με τους συνοδευτικούς ρυθμικούς και εκλεπτυσμένους ήχους της κιθάρας του Emmet.

Έχοντας ως έδρα τους τη Νέα Υόρκη, οι Poor Cousins ερμηνεύουν διάφορα είδη παραδοσιακής μουσικής από την Αμερική, τη Νέα Αγγλία, την Ιρλανδία, το Κεμπέκ και τη Σκωτία. Πέρα από τις τακτικές εμφανίσεις τους στην περιοχή της Νέας Υόρκης, έχουν κάνει εμφανίσεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Naomi έχει περιοδεύσει με τη χορωδία Northern Harmony του Βερμόντ, και έχει παίξει σε εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς της Νέας Αγγλίας (“contra” dances) στις ΗΠΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.