Πόσο σεξ κάνουν οι άνθρωποι ανάλογα με την ηλικία τους



sex_dtuyjndudurtmdrtuyd

Ας είμαστε ειλικρινής: Το σεξ είναι καλό. Μια υγιής σεξουαλική ζωή επιδρά πολύ θετικά αλλά η πολύ δουλειά, οι προσωπικές επιλογές, η θρησκεία ακόμα και η ηλικία πολλές φορές μπορεί να αποτρέπουν από το να έχουμε μια τέτοια ζωή.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να μάθουμε πόσο σεξ πρέπει να κάνει κάποιος, μπορούμε να ξέρουμε πόσο σεξ κάνουν οι άνθρωποι ανάλογα την ηλικία τους και να συγκρίνουμε.

Το Ινστιτούτο Kinsey που ειδικεύεται στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, ανέλυσαν την συχνότητα που κάνουν σεξ οι άνθρωποι διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

18-29 χρονών

Όπως ήταν αναμενόμενο οι νεότεροι κάνουν και ο περισσότερο σεξ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν για πρώτη φορά σεξ στην εφηβεία, με τα αγόρια να είναι κατά μέσο όρο 16,8 χρονών και τα κορίτσια 17,2.

Σύμφωνα με την μελέτη οι νέοι 18-29 ετών κάνουν σεξ περίπου 112 φορές τον χρόνο.

30-39 χρόνων

Όσο ωριμάζουμε, χιλιάδες πράγματα αλλάζουν στην ζωή μας.

Το να ηρεμούμε και να δημιουργούμε οικογένεια στα 30 είναι πλέον το πιο συνηθισμένο αλλά αυτό συνδέεται και με την μείωση της θέλησης για σεξ.

Όσοι ανήκουν σε αυτό το γκρουπ πάντως συνεχίζουν να κάνουν σεξ αρκετά συχνά. 86 φορές τον χρόνο, δηλαδή περίπου μια φορά την εβδομάδα.

40-49 χρονών

Με την μέση ηλικία να πλησιάζει, δεν αποτελεί έκπληξη ότι μετά τα 40 η όρεξη για σεξ όσο πάει και λιγοστεύει.

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνω των 40 και κάτω των 50 κάνουν σεξ γύρω στις 69 φορές τον χρόνο.

Σύμφωνα με το Women΄s Health το 40% των ζευγαριών που είναι παντρεμένα πάνω από 25 χρόνια, κάνουν σεξ δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Αν ανησυχείτε ότι η σεξουαλική σας ζωή δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω νούμερα, να θυμάστε ότι αυτού του είδους έρευνες αναλύουν δεδομένα από έναν μικρό αριθμό ανθρώπων και το σεξ γα τον καθένα είναι κάτι το πολύ διαφορετικό.

Τα στατιστικά αυτά δίνουν, όμως, έναν καλό μπούσουλα καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σεξ επενεργεί πολύ θετικά και για τον οργανισμό: ρίχνει την πίεση του αίματος, μειώνει τα επίπεδα του στρες και βοηθάει σον ύπνο.

Πηγή: Independent, popaganda.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.