Καλές τιμές και επάρκεια στα φοιτητικά διαμερίσματα στην Κοζάνη



kozani_spitia_apo_xenia

Επάρκεια και απολύτως προσιτές τιμές παρατηρείται στην αγορά κατοικίας της Κοζάνης σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηματομεσιτών Κοζάνης κ. Νίκο Βαντσιώτη που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης. Οι τιμές ενοικίων ανάλογα με το μέγεθος, την θέση και την παλαιότητα του διαμερίσματος διαμορφώνονται μεταξύ 130 και έως 270 ευρώ ανα μήνα.

Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν οι νέοι φοιτητές σύμφωνα με τον κ. Βαντσιώτη σε αυτόνομα στούντιο και στα δυάρια, ενώ παρατηρείται και μια μεταστροφή προς την συγκατοίκηση σε τριάρια που δείχνει να επανέρχεται κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ο ίδιος τόνισε πως τα διαμερίσματα στην πόλη της Κοζάνης, διαθέτουν τις υποδομές για φθηνή θέρμανση μέσω της τηλεθέρμανσης, ενώ και οι αστικές συγκοινωνίες προσφέρουν την δυνατότητα γρήγορων μετακινήσεων, οι οποίες θα πρέπει για την λειτουργία τους να στηριχθούν και από τους περιοίκους.

Ο κ. Βαντσιώτης κάλεσε πάντως τους ιδιοκτήτες να προσφέρουν τα διαμερίσματα που ενοικιάζουν σε καλή κατάσταση, ενώ παρότρυνε τους ενοικιαστές να υπογράφουν ιδιωτικά συμφωνητικά καθώς η δήλωση μέσω διαδικτύου δεν ενέχει θέση μισθωτηρίου συμβολαίου.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Κοζάνης προχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη σύσταση γραφείου υποδοχής πρωτοετών φοιτητών. Το γραφείο θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και έως τέλος Σεπτεμβρίου. Το γραφείο βρίσκεται εντός του Δημαρχείου Κοζάνης (στο ισόγειο) και έχει ως στόχο να δίνει βασικές χρηστικές πληροφορίες για την Κοζάνη στους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Να σημειωθεί ωστόσο πως το γραφείο υποδοχής ΔΕΝ παρέχει πληροφορίες για ενοικίαση σπιτιών.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.