Καταγγελία του κ. Γιάννη Παγούνη προς τον ιερέα των Αγίων Αναργύρων: «Ευλογημένο το νερό της βρύσης» δήλωσε για την εξέταση του νερού ο ιερέας στον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης



agioi_anargiroi_ekkl_koz

Σε καταγγελία εις βάρος του ιερέα της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων προς τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης κ. Πουτακίδη Αριστοτέλη προέβη στις 8 Αυγούστου 2017 ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Παγούνης.

Στο σχετικό έγγραφο που κατέθεσε στο Δημαρχείο Κοζάνης, όπως αποκαλύπτει το KOZANILIFE.GR, ο ίδιος αναφέρει:

«Σας γνωρίζω την επαφή με τον κ. Δήμαρχο στις 4 Αυγούστου 2017, για να καταγγείλω τον ιερέα της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων Νικόλαο Βαχτσεβάνο για την επέμβαση στον Δημοτικό χώρο. Από αμνημονεύτων χρόνων υπάρχουν οι βρύσες που την ευθύνη έχει ο Δήμος μας. Πράγματι ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Παυλίδη Γιώργο Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ για να εξετάσει ως χημικός το νερό.

Για την ενημέρωσή σας σας γνωρίζω πως το 1983 έως το 1990 υπήρξα Δήμαρχος Κοζάνης, έλαβα το έγγραφο της Νομαρχίας Κοζάνης και από την εξέταση του νερού κρίθηκε ακατάλληλο, να κλείσω τις βρύσες λόγω ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ επικίνδυνο για την υγεία των συμπολιτών μας.

Η τεχνική υπηρεσία κατόπιν της μελέτης το έκλεισε με σιδερένια επέμβαση χωρίς να κλείσει το νερό αλλά εμπόδιζε να πλησιάσει ο κόσμος για όλες τις χρήσεις. Πιστεύω ότι ο κ. Δήμαρχος θα έρθει σε επαφή μαζί σας για την καταγγελία μου και την επέμβαση των αρμόδιων οργάνων του Δήμου μας, εφαρμόζοντας τους νόμους για την αυθαιρεσία του ιερέα.

Παρουσία συμπολιτών μας σε ερώτησή μου αν έκανε την εξέταση του νερού, απάντησε το νερό περνά κάτω από την Αγία Τράπεζα και είναι ευλογημένο. «Καθρεφτάκια για Ινδιάνους…». Περιμένω την απάντησή σας. Η εκτίμησή μου αμέριστη.

Γιάννης Μιχ. Παγούνης»

«Ακατάλληλο για πόση» τελικά το νερό της βρύσης των Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη – Τι έδειξαν οι αναλύσεις της ΔΕΥΑΚ – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR – Κλικ εδώ

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

15 σχόλια στο άρθρο “Καταγγελία του κ. Γιάννη Παγούνη προς τον ιερέα των Αγίων Αναργύρων: «Ευλογημένο το νερό της βρύσης» δήλωσε για την εξέταση του νερού ο ιερέας στον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης

  1. Αγανακτησμένος

    - Edit

    Απαντήστε

    Το νερό περνά κάτω από την Αγία Τράπεζα και είναι ευλογημένο;; Παιδιά και ξένοι δεν ξέρουν να διαβάζουν. Εάν κάποια στιγμή κάποιος πάθει κάτι από ετούτο το νερό, εκεί να δει ο παπάς πως θα τον ευλογήσει μετά το δικαστήριο. Έρεεε ξήλωμα που θέλουν μερικοί που λένε κιόλας ότι υπηρετούν Τον Θεό. Σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα υγείας, η κατάποση του συγκεκριμένου νερού μπορεί να αποβεί μοιραία. Οπότε κύριε ιερέα, πως ακριβώς είστε όργανο Του Θεού;;;;; Επιδιώκοντας να του στείλετε κόσμο; Ντροπή και αίσχος, ας κάνει κάτι η Δημαρχία, ας βάλουν κάγκελα, ας κλείσουν τον ροή. Για όνομα του Θεού, κινδυνεύουν τα παιδιά μας.

  2. Ο πατερας μου το πινει 75 χρονια και δεν επαθε το παραμικρο….ουτε και αλλοι κατοικοι της πςριοχης…το οτι αναβλυζει κατω απο την εκκλησια μπορει να θεωρηθει αγιασμος….οσοι αμφιβαλουν δικαιωμα τους…

    1. Εσύ και ο πατέρας σου μπορείτε να πίνετε όσο θέλετε, η πολιτεία και ο δήμος είναι υποχρεωμένη να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, αλλιώς πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας, έτσι γίνετε στα πολιτισμένα κράτη.

    2. Ξεκολλάτε ρε θρησκόληπτη έλεος είναι δυνατών να ονομάζεις τα σκατά, αγίασμα.
      Κινδυνεύουν ευπαθείς ομάδες δεν το καταλαβαίνετε, λίγο πιο κάτω 30 βήματα είναι ο πλάτανος που έχει καθαρό νερό πάτε πιέστε από κει, αμάν πια με την σουρδαμάρα σας θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας.

      1. Καταρχην προσεξε την ορθογραφια σου,καταδευτερον μαθε να εκφραζεσαι ευπρεπως…ειμαι κατοικος της περιοχης μικροι μπαιναμε κατω απο την εκκλησια απο εκει που αναβλυζει το νερο και βγαινει εξω …το οτι θεωρειται ακαταλληλο ειναι κατι που φυσικα πρεπει να ληφθει υποψιν….σε οτι αφορα τη βρυση του νιουλη που εχει καταλληλο νερο φανταζομαι οτι δεν γνωριζεις την πηγη της…

        1. Απ’ ότι ξέρω την δεκαετία του 30 η γειτονιά μάζεψε χρήματα για να κάνη αρβανίκο αλά όταν το τρυπάνι κατέβηκε πετάχτηκε
          το νερό μέχρι έξω όποτε έμμηνε βρύση.
          Όσο αφορά τους Άγιους Αναργύρους η πυγή λογικά δεν είναι κάτω από την εκκλησία έρχεται από αλλού για αυτό και η
          μόλυνση.

    3. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ Ως ΤΩΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΜΕ E-COLI !!
      ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ? Ο ΠΑΠΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΓΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΝΑ ΑΠΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΝΕΙ ΑΦΟΒΑ ΝΕΡΟ! Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!

  3. Επειδή από ότι είδα ο ιερέας έκανε μία πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά εκεί σε ότι αφορά τον αισθησιακό τομέα της περιοχής , θα έλεγα να μην γκρεμιστεί η ομορφιά αυτή , και αν τυχών το νερό δεν είναι πόσιμο , να κλείσουν το σημείο με μία όμορφη πόρτα.Δεν μπορώ να γνωρίζω ως πολίτης και μη ειδικός αν είναι το συγκεκριμένο νερό πόσιμο ή μη , πάντως το έργο είναι πάρα πολύ όμορφο και αυτό είναι προς καλό όλων μας.Η ταπεινή γνώμη μου πάντως ως πολίτης επάνω στο θέμα αυτό είναι πως μετά από εξετάσεις ειδικών επιστημόνων που δηλώνουν κατηγορηματικά πως το νερό αυτό δεν πίνετε , να μην έχει πρόσβαση ο πολίτης για λόγους ασφάλειας της υγείας του.Όμως να μην καταστραφεί αυτό το πραγματικά όμορφο έργο της εκκλησίας.

  4. Συμφωνώ ως προς το έργο κάνεις δεν κατηγόρησε τον παπά για την πρωτοβουλία του ως προς την καλαισθησία της βρύσης.
    Το λάθος του είναι ότι αναγορεύτηκε σε ειδικός ως προς την καταλληλότατα του νερού κάτι που είναι επικίνδυνο ως προς την δημόσια υγειά. Για να κλείσει το θέμα, άποψή μου είναι ότι ο δήμος και το 1985 που προέκυψε το ζήτημα και τώρα, πρώτα έπρεπε να στείλει τις τεχνικές υπηρεσίες μήπως και εντοπίσουν την πηγή μόλυνσης και μετά αν δεν τα κατάφερναν να διοχετεύσουν τα νερά σε υπόνομο για να προστατευτεί ο κόσμος. Αν θέλει ο παπάς ας προσθέσει μια βρύση από το νερό της ύδρευσης στον ήδη υπάρχοντα σκελετό.

    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΒΓΑΛΕ ΠΑΤΕΡ ΜΙΑ ΒΡΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ!!
      ΠΛΕΡΩΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΓΙΟΥΛΕΣ…
      ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ!

  5. ΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ”ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ” ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ….ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΗΣΥΧΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.