«Ειρωνικός ρομαντισμός» – Της Βιολέττας Μπούσιου



arthrografia1Της Βιολέττας Μπούσιου:

«Ειρωνικός ρομαντισμός» είναι ο τίτλος της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του Απόστολου Σιαραμπή, που παρουσιάσθηκε χθες στον κήπο του Δημοτικού Ωδείου, στο πλαίσιο των Λασσανείων, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Κοζάνης.

Σ’ αυτήν την επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής του διαδρομής, ο συμπολίτης μας Αποστόλης Σιαραμπής είχε σύμμαχο μια ζεστή Αυγουστιάτικη βραδιά, μια καταπληκτική ορχήστρα και ένα κοινό, ανοιχτό στη μαγεία της μουσικής του δημιουργίας.

Η εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιών του από τον ίδιο και την Κατερίνα Τσιάρα, καθώς και η ειλημμένη απόφαση της ορχήστρας του, να υποστηρίξει ολόψυχα το νέο συνθέτη- σε συνδυασμό με τη γνησιότητα των συναισθημάτων που δημιουργούσε στον ακροατή ο στίχος, άλλοτε της Ευδοξίας Τσικουρώνα και άλλοτε του Αποστόλη Σιαραμπή- κατάφεραν να χαρίσουν στο θερμό κοινό, μια υπέροχη μουσική συναυλία.

Για του λόγου του αληθές, στέκομαι στους στίχους του Αποστόλη, « εγώ για σένα θα κολυμπούσα απ’ το πρωί ως το βραδάκι, μικρό να γίνω καραβάκι, μ’ ασύγκριτη ταχύτητα τρελή, να προσπεράσω την πληγή… », ενδεικτικοί της εν γένει προσωπικότητας του ανερχόμενου καλλιτέχνη.

Για την πρώτη μουσική δουλειά του, με τίτλο «Ειρωνικός ρομαντισμός» -άλλως ευαισθησίες που τσαλακώνει η ζωή- ο ίδιος ο δημιουργός λέει: «Τούτα τα τραγούδια, παιδιά ενός έρωτα που συγκρούστηκε με την αλήθεια και το ψέμα (και μένει ακόμα ζωντανός ή πεθαίνει- κανείς δεν ξέρει, πάντα δοκιμάζεται), στο πατητήρι του χρόνου. Τραγούδια που σαρκάζουν το Θάνατο, υμνούν τη Ζωή και την Αγάπη, και σαν σταφύλια που έγιναν τσίπουρο, σας τα κερνάμε.»

Κλείνοντας, εύχομαι στον καλό μου φίλο- και παλιό μαθητή μου- Αποστόλη Σιαραμπή: «Nα πετάξει ψηλά με Φτερά του» και στην ορχήστρα του, στην οποία συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιώργος Τζούκας, πιάνο, Μάκης Μπουκάλης- κοντραμπάσο, Βαγγέλης Μαραμής- ακορντεόν, Απόστολος Νήρας- κιθάρα, Αστέριος Αυλογιάρης –βιολί, Κώστας Κωστόπουλος- κιθάρα, Αποστόλης Σιαραμπής- μπουζούκι-φωνή, Κατερίνα Τσιάρα- φωνή, Φώτης Βακουφτσής- ντραμς, να μας εμπνέει, πάντα, με το ομαδικό της πνεύμα και να μας συναρπάζει με το ταλέντο της.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στο Δήμο Κοζάνης, που ανέδειξε την πρώτη μουσική δουλειά του Αποστόλη Σιαραμπή, εντάσσοντάς την στα 35α Λασσάνεια. Καλή συνέχεια!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.