Επιστροφή του βροχερού καιρού με μπόρες – Δείτε την πρόγνωση του καιρού



vroxes-omprela35467356

Επιστρέφει από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Κύριο αίτιο της πρόσκαιρης αυτής μεταβολής , είναι η επέκταση της διαταραχής της Σκανδιναβίας προς την κεντρο-ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια φέρνοντας ψυχρές αέριες μάζες στα μέσα στρώματα της τροπόσφαιρας με αποτέλεσμα να καταστεί άστατος ο καιρός στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Με αυξημένες νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου δεν αποκλείεται από νωρίς να σημειωθούν προσκαιρες βροχές ή λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος στο μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών γεωγραφικών διαμερισμάτων σε Πελοπόννησο , Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία , Μακεδονία , Ήπειρο και Θράκη με πυκνές ορογραφικές νεφώσεις που γρήγορα θα δώσουν μπόρες (καταιγίδες) τοπικά ισχυρές στη κεντρική Στερεά Ελλάδα , τη κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο , τη κεντρική και δυτική Θεσσαλία και τη κεντρική και δυτική Μακεδονία με πιθανή χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και τις απογευματινές ώρες. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί στα κεντρονότια τμήματα όμως κάποιες σποραδικές καταιγίδες θα παραμείνουν στο βόρειο Αιγαίο , ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο και το Αιγαίο με ένταση έως και 4 Μποφώρ, με μοναδική εξαίρεση στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο όπου οι βορειοδυτικοί θα φτάνουν τοπικά τα 5 Μποφώρ. Από τη νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο , όπως και στο Ιόνιο πέλαγος και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-34 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά. 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία στις νησιωτικές περιοχές.

Από τη νύχτα και κυρίως τη Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης – meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.