Ο Στέλιος Μάινας μιλάει στο KOZANILIFE.GR για την παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» αλλά και για την Κοζάνη



mainas232242342

Τη δεκάχρονη πορεία της στο ελληνικό θέατρο γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι η 5η Εποχή ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.

Με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία η παράσταση παρουσιάζεται στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στο θέατρο της Ποντοκώμης, το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017.

Με αφορμή την παράσταση, το KOZANILIFE.GR και ο δημοσιογράφος Σάκης Καραδημούλας επικοινώνησε με τον γνωστό ηθοποιό Στέλιο Μάινα, ο οποίος μίλησε για την παράσταση και εξέφρασε  τη γνώμη του για την Κοζάνη.

– Κ. Μάινα πείτε μας δυο λόγια για την παράσταση
Είναι ένα ταξίδι στην βάρδια του Νίκου Καββαδία. Εμβληματικό και μουσικό έργο. Εκεί που ο παραβρισκόμενος θα συναντήσει τον θαλασσινό Παπαδιαμάντη, νοσταλγό άλλων εποχών. Είναι το ταξίδι του ποιητή που ακολουθεί 2 αγάπες: την γυναίκα και τη θάλασσα. Περιγράφει τη δύσκολη ζωή των εργατών.

– Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
Εγώ κάνω τον ρόλου του ποιητή του Νίκου Καββαδία.

– Ποια είναι η γνώμη σας για την Κοζάνη; Έχετε ξανάρθει;
Εγώ προτιμώ την Κοζάνη τον χειμώνα. Είναι ένας ορεινός προορισμός…

– Ίσως επειδή κατάγεστε από ένα νησί;
Ναι, παίζει μεγάλο ρόλο αυτό. Μου αρέσει γενικά η Μακεδονία και η Κρήτη. Τα δύο άκρα της Ελλάδα. Κυρίως η φιλοξενία τους και η ζεστασιά των ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ούτε οι λύρες που παίζουν αλλά ούτε και άλλα στοιχεία που τους συνδέουν. Λατρεύω και τις δύο περιοχές  και η Κοζάνη που έχω έρθει επανειλημμένως είναι μια περιοχή που μου αρέσει αρκετά και δεν βλέπω την ώρα να έρθω και να πιω γράπα!

– Ποια είναι η σχέση σας με τον κ. Μουμουλίδη;
Από το 2004 ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τον εργαζόμενο του και αυτό είναι αμοιβαίο.

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.