Συνάντηση εργασίας φορέων, επιχειρήσεων και της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για την νέα Βιομηχανική Περιοχή στην Κοζάνη



7uyjtursu6s6u6u

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη της νέας Βιομηχανικής Περιοχής της Κοζάνης έγινε την Τρίτη 25/7 στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ). Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης και σημαντικών φορέων της επιχειρηματικότητας της περιοχής ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. κ. Γεώργιος Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Κώστας Κυριακίδης, και εκ μέρους της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. οι κ.κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Ανάπτυξης της εταιρείας, Παναγής Κύρτσης, project manager του έργου, Μάνος Τσουρδαλάκης, Υπεύθυνος λειτουργίας Βιομηχανικών Περιοχών βορείου τομέα, κ.α.

Οι κλάδοι δραστηριοποίησης των υπαρχουσών εταιρειών της περιοχής, τα κίνητρα εγκατάστασης στη νέα ΒΙ.ΠΕ., οι υποδομές που θα δημιουργηθούν, καθώς και η δυνατότητα συνεργειών με άλλες Βιομηχανικές Περιοχές του δικτύου της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. στη Βόρεια Ελλάδα ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση. Όλοι οι φορείς συμφώνησαν ότι η περιοχή πρέπει να προσελκύσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες για να προετοιμαστεί αποτελεσματικά για την νέα ενεργειακή εποχή. Η καινούρια ΒΙ.ΠΕ., με τις ανεπτυγμένες υποδομές δικτύων και ύδρευσης/αποχέτευσης και με την εγγύτητά της στο οδικό (Εγνατία) και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, έχει όλες τις προδιαγραφές να προσελκύσει νέες και δυναμικές επιχειρήσεις.

Η Βιομηχανική Περιοχή της Κοζάνης έχει συνολική έκταση 680 στρεμμάτων και χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων. Βρίσκεται, σε πολύ κοντινή απόσταση από την έκταση όπου σχεδιάζεται να μεταφερθεί ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και θα ενταχθεί στον ν. 3982/2011. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σχεδιάζει να δημιουργήσει ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για την υποστήριξη των προς εγκατάσταση επιχειρήσεων.

Για την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. ιδρύθηκε το 2003, όταν απορροφήθηκε η ΕΤΒΑbank από την Τράπεζα Πειραιώς και αποσχίστηκε ο κλάδος των βιομηχανικών περιοχών. Ανήκει κατά 65% στην Τράπεζα Πειραιώς και κατά 35% στο Ελληνικό Δημόσιο. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται 27 βιομηχανικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, εντός των οποίων λειτουργούν 1.500 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 30.000 εργαζόμενους. Αυτές δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από 50 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας κι έχουν συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 9 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί δηλαδή στο 5% περίπου του ΑΕΠ της χώρας.

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της και ήδη εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στα κεντρικά της γραφεία και στις ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και Λαμίας, με στόχο την σταδιακή επέκτασή του σε όλες.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. εισέρχεται δυναμικά σε τομείς αιχμής για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως τα logistics, η διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, επιδιώκοντας να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας στο αύριο.

Εξωστρεφής, «πράσινη», καινοτόμος και με υψηλού επιπέδου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό, η ΕΤΒΑ παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία υπεραξίας για όλους τους stakeholders της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.