Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Οχρίδα – Περισσότεροι από 800 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις ζημιές



1srytstyjw5etjyet5yjytrtry

Ανησυχία επικρατεί στο γειτονικό κράτος της ΠΓΔΜ από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Ο ισχυρότερος σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Ιουλίου με μέγεθος τα 4,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Αθηνών, ενώ τα ΜΜΕ των Σκοπίων κάνουν λόγω για 5,1 ρίχτερ, με επίκεντρο 5 χλμ. βορειοανατολικά του χωριού Kosel και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες 2 εβδομάδες περίπου. Από τις 18 Ιουνίου έως και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Οχρίδας, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 800 σεισμοί, κυρίως χαμηλής έντασης.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη μιας και ζουν με τον φόβο, έπειτα από μια σειρά σεισμών που έχουν ταρακουνήσει την πόλη της Οχρίδας, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Ο σεισμός των 4,9 ρίχτερ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, προκάλεσε ζημιές σε προσόψεις και στέγες κτιρίων, καθώς επίσης υπάρχουν και ρωγμές σε μπαλκόνια και καμινάδες κυρίως παλαιότερων σπιτιών.

Ο τελευταίος σεισμός έχει καταγραφεί στις 19:14 της Δευτέρας 3 Ιουλίου μεγέθους 3,5 ρίχτερ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί και άλλος μεγέθους 4,4 ρίχτερ.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες από τον ισχυρό σεισμό των 4,9 ρίχτερ στην Οχρίδα:

4qh456hq4h4q5hy4w5hy4

3srjr6j5st6jk5sdkd5tkty7k

2dtjkdtke76ke67k67k67

1srytstyjw5etjyet5yjytrtry

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR με πληροφορίες από το ohridnews.com

5 σχόλια στο άρθρο “Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Οχρίδα – Περισσότεροι από 800 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις ζημιές

    1. ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.