Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



4dghmjdghmjgkmhg

Τοποθετήθηκαν την Παρασκευή το πρωί οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων, που περιλαμβάνονται στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης.
Οι πρώτοι κάδοι τοποθετήθηκαν στην πλατεία Μπρίστολ και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η λειτουργία τους ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση υπογείων κάδων στην πλατεία Ελευθερίας.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνα του χώρου αλλά και η βέλτιστη λειτουργικότητα.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη καθώς εκτιμούμε πως η διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας. Βούληση μας είναι να μην μείνουμε στους 12 κάδους αλλά στο μέλλον να αναπτύξουμε το δίκτυο τόσο στα σύμμεικτά απορρίμματα όσο και στα ανακυκλώσιμα απορρίμματα καθώς κεντρική μας επιλογή είναι η ανάπτυξη της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε ευρεία κλίμακα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

1fhjetyjetygf

Η συνολική σύμβαση αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση (12) τεμαχίων υπόγειων συστημάτων – κάδων συλλογής απορριμμάτων (χωρ. 3m³ περίπου έκαστος) προκειμένου να αναπτυχτεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων (οικιακών & ανακυκλώσιμων) στον Δήμο Κοζάνης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης τους σε σημεία που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες, με τη χρήση των τυποποιημένων τροχήλατων κάδων, ή σε σημεία που απαιτούν αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους.

Περιλαμβάνεται επίσης η προμήθεια και εγκατάσταση ενός (1) μηχανισμού υδραυλικού γερανού ο οποίος θα τοποθετηθεί σε ένα από τα απορριμματοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του Δήμου προκειμένου να χρησιμεύσει στην αποκομιδή του συστήματος των υπόγειων κάδων απορριμμάτων που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή σε κοινόχρηστα σημεία της πόλης της Κοζάνης.

3dghjnmdgjhnmghjgh

2fhjkfhyjkhyjh

5 σχόλια στο άρθρο “Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στην Κοζάνη – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

  1. Παίρνουν πολυ πραμα πάντως αυτοί οι κάδοι!! Μη πέσει κανένας πάππους μέσα μόνο….. Πως ανοίγουν?

    1. Έχουν μηχανισμό. Δεν είναι έτσι η τελική τους μορφή, θα κλείσουν από πάνω. έχουν ακόμη δουλεια

  2. Να πω την αλήθεια κι εγώ τον κίνδυνο ατυχήματος σκέφτηκα με το που είδα την κατασκευή τους.Μακάρι να είναι ασφαλείς και να αποδειχτούν χρηστικοί

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.