Ο Δήμαρχος Βοΐου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στα εγκαίνια της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων



rbtyusbusbujrujbsrtdujdeury

Στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2017 παρέστησε ο Δήμαρχος Βοΐου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Δημήτριος Λαμπρόπουλος.

Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος,   ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, οι Δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Δεσκάτης Δημηήτριος Καραστέργιος, Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, εκπρόσωποι των ΠΕΔ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο Προέδρος της ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ Λεωνίδας Μπόμπολας, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και την πρώτη που υλοποιήθηκε με Σύμπραξη του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα (ΔΙΑΔΥΜΑ- ΕΠΑΔΥΜ).

Ως ένα πρωτοποριακό έργο για τη Δυτική Μακεδονία, χαρακτήρισε τη μονάδα ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, που σηματοδοτεί τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας. «Η συγκεκριμένη μονάδα αποτέλεσε όραμα και σήμερα γίνεται πράξη. Ο σχεδιασμός σε επίπεδο Περιφέρειας που το 2017 συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, αποσκοπεί στη βιώσιμη εφαρμογή μεθόδων Μηχανικής Επεξεργασίας & Αξιοποίησης των αστικών απορριμμάτων και τη μεγιστοποίηση της Ανάκτησης των ανακυκλώσιμων υλικών, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους και το περιβάλλον», ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λαμπρόπουλος και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα Διοικητικά Συμβούλια και τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας, από την δημιουργία της ΔΙΑΔΥΜΑ έως και σήμερα, τα στελέχη της εταιρείας καθώς και τις υπηρεσίες της περιφέρειας και των υπουργείων, που μέσα από τη στενή και αγαστή συνεργασία τους συνέβαλαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.