Η Αγωνιστική Συνεργασία για την ενημέρωση των εργαζομένων στο Ορυχείο Αμυνταίου από το προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ



orixeio_amintaiou17Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στο Ορυχείο Αμυνταίου έγινε ενημέρωση των εργαζομένων από το προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ήταν εμφανής η προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να καθησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους.

Δεν είπαν κουβέντα για τις ευθύνες κυβέρνησης και Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ σε σχέση:
με τη λειτουργία του Ορυχείου, ενώ ήταν ορατό το ενδεχόμενο της κατολίσθησης
με την διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας, της δουλειάς ΟΛΩΝ των εργαζομένων (μόνιμοι, 8μηνα, εργολαβίες)
με την καθυστέρηση των μετεγκαταστάσεων των Οικισμών

Για τα 8μηνα (αν και τα εκπροσωπεί ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αυτή τη στιγμή, ενώ για τους εργολαβικούς παρότι δεν εκπροσωπούνται από το ΣΠΑΡΤΑΚΟ (αφού χύθηκαν κροκοδείλια δάκρυα) επίσης δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!!!

Ενημέρωσαν ότι αναμένεται να γίνουν περίπου 180 μετακινήσεις (αποσπάσεις) μόνιμου προσωπικού με εδαφικά κριτήρια, ενώ δεν παρέλειψαν να πανηγυρίσουν για το γεγονός ότι είχαν προβλέψει να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας με την ΕΣΣΕ του 2015. Να υπενθυμίσουμε, όμως, ότι ο 13ος και 14ος μισθός και μια σειρά από κατακτήσεις που απωλέσαμε τα τελευταία της κρίσης ήταν όλα “κατοχυρωμένα” με νόμους και ΣΣΕ.

Επιχείρησαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσουν στάση αναμονής για το σχέδιο πώλησης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής που προωθεί η κυβέρνηση και περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Ορυχείο Αμυνταίου, όσο και τον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Μάλιστα, προσπέρασαν διακριτικά ερώτηση εργαζόμενου αν το Ορυχείο θα πουληθεί μαζί με τους εργαζόμενους και ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζόμενων με το νέο ιδιοκτήτη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή. Να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη για να υλοποιούνται τα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας. Να πάρουν την υπόθεση της πάλης πάνω τους, μέσα από μαζικές – συλλογικές διαδικασίες συζήτησης και αποφάσεων.

Να οργανώσουν των αγώνα τους:

Να μην κλείσει το Ορυχείο Αμυνταίου. Να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία του. Να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.
Να γίνει αναβάθμιση του ΑΗΣ Φιλώτα (αποθείωση) ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη λειτουργία του και η απρόσκοπτη τηλεθέρμανση του Αμυνταίου- Φιλώτα –Λακκιάς.
Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε. Όχι στην πώληση ΑΗΣ ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα για την μετεγκατάσταση των Αναργύρων η ΔΕΗ Α.Ε και να μην φορτωθούν τα βάρη στον ελληνικό λαό μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι μετεγκαταστάσεις των πληττόμενων οικισμών Ανάργυρων, Ακρινής, Ποντοκώμης.
Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εργολαβιών στη ΔΕΗ Α.Ε. Καμία μέρα καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.