Τι λέει ο Δήμος Κοζάνης για την απομάκρυνση δέντρων στην οδό Ιπποκράτους



artjartjartjarrathjhtrhrwt

Σε απάντηση ανακοίνωσης της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης και προς ενημέρωση των συμπολιτών μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

H παρουσία πρασίνου σε μια πόλη επιβαρυμένη όπως είναι η Κοζάνη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Απάντηση κατά την άποψη μας αποτελεί η δημιουργία οργανωμένων χώρων πρασίνου χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η παρουσία δένδρων υπό τη μορφή δενδροστοιχιών σε οδούς.

Ο Δήμος Κοζάνης έχει δρομολογήσει τη δημιουργία οργανωμένων νησίδων πρασίνου σε όλη την πόλη:

Mε το υπό διαμόρφωση βιοκλιματικό πάρκο στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, που θα αποτελέσει διέξοδο για όλη την πόλη.
Με παρεμβάσεις στους υφιστάμενους χώρους πρασίνου.
Με μικρότερες νησίδες πρασίνου σε γειτονιές της Κοζάνης (πάρκα τσέπης) με μελέτες να είναι ήδη σε εξέλιξη.
Με την έντονη παρουσία οργανωμένου πρασίνου στις υπό διαμόρφωση Πλατεία Λασσάνη, οδό Αριστοτέλους και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Αναφορικά με την περίπτωση της οδού Ιπποκράτους, υπήρξε πράγματι απομάκρυνση δένδρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία διαδρόμου πλάτους 1,5 μέτρου για τη διέλευση των πεζών, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία καθώς και η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης από το τμήμα του πεζοδρόμου.

Για να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό αυτό πρόβλημα η αρμόδια υπηρεσία μελετά ισοδύναμη πράσινη λύση (αντίστοιχη της πρότασης της Οικολογικής Κίνησης) η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό και κάθε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και θα τύχει της απαραίτητης προσοχής.

Τέλος, είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για να παρουσιάσουμε τον συνολικό προγραμματισμό σε θέματα πρασίνου στο Δήμο Κοζάνης, ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να τον αξιολογήσει.

Κώστας Δεσποτίδης
Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.