Τρίτη εβδομάδα απεργίας για τους εργαζόμενους της Euromedica στην Κοζάνη – Άκαρπες οι μέχρι στιγμής συναντήσεις



1dtyjdtjydtjytyjt

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζονται οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων του Ομίλου Euromedica στην πόλη της Κοζάνης, με τους ίδιους να έχουν φτάσει στα όριά τους μιας και όπως δηλώνουν οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 9 μήνες.

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξαν συναντήσεις στα γραφεία της Euromedica μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων με μέλη του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και της Διεύθυνσης της Κλινικής. Στη συζήτηση που έγινε, ζητήθηκε πίστωση χρόνου από την διεύθυνση ώστε να προβεί το επόμενο διάστημα σε πληρωμή 2-3 μισθών προς τους εργαζομένους. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν την πίστωση κάποιου ποσού στους ίδιους μέχρι την αποπληρωμή μέρους των μισθών τους, μιας και τα έξοδα που έχουν συσσωρευθεί για τους ίδιους να είναι πλέον πολύ μεγάλα.

Συνάντηση, επίσης, πραγματοποιήθηκε και στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης μεταξύ εργαζομένων και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη, παρουσία και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, δείχνοντας την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους.

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Euromedica, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους έως και την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ημερομηνία που είχε δεσμευτεί η διοίκηση της Euromedica για την καταβολή ενός μισθού.

Το βασικό πρόβλημα, κατά την διεύθυνση της κλινικής, το οποίο δυσχεραίνει την κατάσταση στην πληρωμή των εργαζομένων, είναι τα νοσήλια που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Κλικ εδώ για να δείτε τι δήλωσε στο KOZANILIFE.GR η Διοικητική Διευθύντρια της Euromedica Κοζάνης κα. Δεγρένη Δήμητρα.

Εκτός από τους εργαζομένους της Κοζάνης, σε απεργία βρίσκονται άλλες δύο κλινικές της Euromedica σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.