4η ημέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στην κλινική Euromedica Κοζάνης – Τι δηλώνουν Διοίκηση και Εργαζόμενοι στο KOZANILIFE.GR



1dtyjdtjydtjytyjt

Για 4η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους εργαζομένους της κλινικής Euromedica στην Κοζάνη.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι σοβαρά μιας και είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, όπως μεταφέρουν οι ίδιοι στο KOZANILIFE.GR.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με την Διοικητική Διευθύντρια της Euromedica Κοζάνης κα Δεγρένη Δήμητρα, η οποία δήλωσε:

«Το βασικό πρόβλημα που δυσχεραίνει την κατάσταση στην πληρωμή των εργαζομένων, είναι τα νοσήλια που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ. Από τον μήνα Φεβρουάριο, δεν έχει πληρωθεί η κλινική για αυτά τα νοσήλια. Χθες, κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ τα νοσήλια του Φεβρουαρίου. Αντιλαμβάνεστε, ότι με τόσους μήνες απλήρωτη η κλινική δεν μπορεί και η ίδια να είναι συνεπής προς τους εργαζόμενους.»

Στην ερώτηση πως αν μία κλινική δεν λαμβάνει νοσήλια, αυτόματα σημαίνει, ότι δεν πληρώνονται και οι εργαζόμενοι, η κα. Δεγρένη απάντησε:

«Από τη νοσηλεία των ασθενών, το νοσηλευτικό ίδρυμα εισπράττει μόνο το 30% της συμμετοχής νοσηλείας και το άλλο 70% από τον ΕΟΠΥΥ. Με αυτό το ελάχιστο καλούμαστε να διαχειριστούμε, όλα τα λειτουργικά έξοδα της κλινικής, όπου θα διασφαλίζουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της κλινικής για τους ασθενείς. Επίσης, κάποιοι μήνες μένουν εντελώς απλήρωτοι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν Clowback και Rebate, όπου στο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν αποδίδονται καθόλου τα νοσήλια κάποιων μηνών.»

Τι λέει η διοίκηση της κλινικής στους εργαζόμενους για το αν θα δοθεί λύση

«Φυσικά και θα δοθεί λύση, θα πρέπει να σας μεταφέρω ότι δεν είναι απλήρωτοι με μισθούς 8 μηνών. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει ας το πούμε έτσι κάποια προκαταβολή στην αρχή κάθε μήνα 300-400ευρώ. Δέσμευσή μας είναι, από την ενημέρωση που μπορώ να έχω, ότι στα τέλη Ιουλίου, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα αδείας και 2-3 μισθούς.

-Άρα δεν μιλάμε για εξόφληση;

«Προφανώς όχι. Για να γίνει πλήρης εξόφληση θα πρέπει να μας αποδοθούν ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος οι οποίες προέρχονται από το 2006 έως το 2011, προ ΕΟΠΥΥ και είναι αρκετά μεγάλες οφειλές. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ένας φαύλος κύκλος.»

– Κα Δεγρένη, από όσο μπορώ να γνωρίσω, έπειτα και από την επαφή που είχαμε με τους εργαζόμενους της κλινικής, τέτοιου είδους δεσμεύσεις τις έχουν ξανακούσει, πώς θα μπορούσε αυτή τη φορά να είναι αξιόπιστη η δέσμευσή σας προς τους εργαζόμενους της κλινικής;

«Κανένας εργοδότης δεν θέλει να έχει απλήρωτους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι Πανελλαδικά με την κρίση που υπάρχει βρίσκονται σε ομηρία, αλλά και οι εργοδότες βρίσκονται σε ομηρία. Ήταν αναξιόπιστο γιατί, ενώ και εμείς είχαμε την υπόσχεση ότι θα παραλάβουμε τα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ, δεν τα παραλαμβάναμε ή ακόμα γιατί υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες που δεν μπορούσαν να διευκολύνουν την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μας είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της κλινικής μας, θεωρώ ότι τουλάχιστον από την ενημέρωση που μπορώ να έχω, δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Τέλη Ιουλίου, θα πληρωθούν τα νοσήλια του μήνα Μαρτίου και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους.»

Το μήνυμα της διοίκησης προς τους εργαζόμενους της κλινικής

«Τους έχω ευχαριστήσει και εγώ προσωπικά, αλλά και όλη η διοίκηση της κλινικής όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται σε αυτό το δύσκολο καθεστώς. Είναι πολύτιμοι για εμάς. Ξέρουμε ότι έχουνε βάλει πλάτη και έχουν στηρίξει γενικότερα τον όμιλο. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούσαμε και εμείς να υπάρχουμε, γιατί το ανθρώπινο δυναμικό είναι πάρα πολύ σημαντικό στις υπηρεσίες υγείας. Τους έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές συγνώμη, γιατί κατανοούμε ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Σκύβουμε στα προβλήματα του κάθε ένα και όπου μπορούμε βοηθάμε, δίνοντας παραπάνω χρήματα όταν χρειάζεται. Δεν είναι ότι αδιαφορούμε και ότι δεν τους δίνουμε χρήματα για να πορεύονται, σίγουρα δεν είναι αυτά που πρέπει. Κάνουμε το πρόβλημά τους, πρόβλημά μας.»

Οι εργαζόμενοι της κλινικής EUROMEDICA περιγράφουν την κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες, θέτοντας πλέον βιοποριστικό ζήτημα.

«Το στομάχι μας ξέρει πως μπορούμε και επιβιώνουμε. Προσπαθούμε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις οικογένειές μας και τα σπίτια μας. Οι λογαριασμοί μας είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό. Είναι πολύ δύσκολο να εργάζεσαι τόσο καιρό και να μην πληρώνεσαι. Η διοίκηση μας έχει δώσει πάρα πολλές πολλές υποσχέσεις τις οποίες δε τήρησε. Πολλές φορές μας είπε να κάνουμε υπομονή και πως θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημά μας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ τους τελευταίους μήνες. Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο και τους ασθενείς για την ταλαιπωρία, όμως θέλουμε να καταλάβουν όλοι τη δική μας πολύ δύσκολη θέση.»

Η λειτουργία της κλινικής γίνεται με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των ασθενών, ενώ οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανυποχώρητοι αν δεν δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημά τους.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “4η ημέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στην κλινική Euromedica Κοζάνης – Τι δηλώνουν Διοίκηση και Εργαζόμενοι στο KOZANILIFE.GR

  1. Βλάχος Δημήτρης

    - Edit

    Απαντήστε

    Η κα. Διευθύντρια πληρώνετε άραγες;;; Οι γιατροί;;; Μόνο το υπόλοιπο προσωπικό είναι απλήρωτο ή όλοι;;;

    1. όποιος έχει μισθοδοσία από την κλινική δεν πληρώνεται, ανεξαρτήτου πόστου ή ειδικότητας, ο εοπυυ οχι μόνο καθυστερεί να πληρώσει, αλλά και αυτά που οφείλει είναι κομμένα πάνω απο 50%. το ένα φέρνει το άλλο, φαύλος κύκλος

  2. χαχαχαχαχ….ας γελασω.μεχρι τελη ιουλιου 2-3 μισθους!!χχαχαχαχαχχαχ…οι ιδιες αερολογιες εδω και 7 χρονια.

    …ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

  3. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ Κ προιστσμενες τμηματωνμΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΗΜΕΝΕ ΑΠΛΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ…ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΑ…ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ

    1. το κλασσικό το ελληνικό ιντερνετικό τρόλ. ούτε ξέρεις τι σου γίνεται. όλοι απλήρωτοι είναι.
      απο αερολογίες και λαικισμούς χορτάσαμε. αυτά που λέτε πίσω απο το πληκτρολόγιο δε τολμάτε να τα λέτε προφορικά γιατί θα πέσει φατούρο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.