Ανακοίνωση της Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη



tsipras_karipidis2456

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη για την περιφερειακή παραγωγική ανασυγκρότηση εντάσσεται στην απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει τους ρημαγμένους από την πολιτική της εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ότι τελειώνουν οι δύσκολες μέρες, ότι η επαγγελλόμενη ανάπτυξη θα είναι «δίκαιη», ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες του παρελθόντος.

Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι μια ανάπτυξη που δεν θα καταργήσει τους νόμους των μνημονίων που μείωσαν το λαϊκό εισόδημα, που αφαίρεσαν εργασιακά δικαιώματα, που έκαναν τις εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», που ουσιαστικά κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα του εργάτη στη διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση που μέχρι τώρα έχει νομοθετήσει και εφαρμόσει εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα ανερυθρίαστα συνεχίζει να προκαλεί διαφημίζοντας την πολιτική της ως την καλύτερη δυνατή και αυτό την στιγμή που έχει συντρίψει κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων και έχει εγγυηθεί ότι αυτό θα ισχύει εις το διηνεκές.

Ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για την μείωση της ανεργίας σε μια περιφέρεια που η ανεργία είναι πάνω από το 30%, σε μια περιφέρεια που ετοιμάζεται να δει και άλλους ανέργους, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στο ορυχείο Αμυνταίου.

Ο πρωθυπουργός διαφήμισε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης αλλά δεν είπε τίποτα για το έγκλημα που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την πώληση του 40% των ορυχείων και σταθμών της ΔΕΗ ΑΕ. Το ειδικό τιμολόγιο –όταν και αν θα γίνει πράξη- δεν μπορεί ούτε να χρυσώσει το χάπι.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή αλλά δεν είπε τίποτα για τα μέτρα της κυβέρνησής του που εξοντώνουν χιλιάδες αγρότες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μικρές επιχειρήσεις καλώντας σε ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά ξέχασε να αναφερθεί στους εκατοντάδες αυτοαποασχολούμενους χωρίς προσωπικό που είτε αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους είτε ζουν με το καθημερινό άγχος παλεύοντας να αποτραπεί η προοπτική του κλεισίματος. Αυτοί δε θα σωθούν από το Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας. Δεν ζητάνε δάνεια οι αυτοαπασχολούμενοι, απαλλαγή από τα βάρη που τους φορτώνει το κράτος ζητάνε.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλέον καλά το ποιόν της κυβέρνησης, η οποία έχει τεράστια ευθύνη για την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ κατά της κινητοποίησης των Σωματείων και φορέων της Κοζάνης που διαμαρτύρονταν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. Γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τη «βρώμική δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου δια πυρός και σιδήρου, με αυταρχισμό και καταστολή.

Γνωρίζουν όμως και το ποιόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης η προσπάθεια της οποίας να ανακαλύψει στην κινητοποίηση των σωματείων την επιβράβευση της πολιτικής της είναι ωμή κοροϊδία αντίστοιχη και ισάξια της κυβερνητικής.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Να οργανώσει την άμυνά του χτίζοντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για να περάσει στην αντεπίθεση. Να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη προς όφελός του, για την κατάκτηση της εξουσίας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια ανάπτυξη. Να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.