Οι Θραξ Πankc στο 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης



wr5yt7jsrysrykmrsyrk6556Το Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο πλαίσιο του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης έρχεται στην αυλή του Βαλταδωρείου η παρέα που ακούει στο όνομα ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Την απάντηση έχουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, το σχήμα από την Ορεστιάδα, που άρχισε την πορεία του το 2008 όταν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαϊτσης Χαρακοπίδης αποφάσισαν να «τα πούνε» παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε μια γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη και προσθέσανε το στοιχείο της πανκ στη μουσική τους.

Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και γουστάρει, παρασέρνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή οδηγώντας σε ένα πρωτόλειο γλέντι.

Κανείς δεν μπορεί να κάτσει ακίνητος όταν παίζουν οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC!

Μέλη συγκροτήματος:
Γιώργος Σταυρίδης (Νταούλι, Θρακιώτικη Λύρα, Φωνητικά)
Βαϊτσης Χαρακοπίδης (Γκάιντα, Καβάλι, Ζουρνάς, Φωνητικά)
Πάνος Γκίνης (Ηλεκτρική Κιθάρα)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.