Θερινό Εικαστικό Εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής



e6j7uke6t7ike6i6rey7ir678r7io88yu7riΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το Θερινό Εικαστικό Εργαστήριο «Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους».

Το θερινό εργαστήριο οργανώνεται με επιτυχία, εδώ και χρόνια, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και συμμετέχουν σε αυτό φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το εργαστήριο αποτελεί αφορμή «πολιτιστικών εντοπισμών» στο βαθύ παρελθόν και μία ακόμη αφετηρία αναζήτησης και γνωριμίας με την αρχαιότητα.

Το ειδικό θέμα του φετινού εργαστηρίου είναι «Ζωντανοί οργανισμοί». Στο πλαίσιο του project θα διερευνηθεί η ποικίλη παρουσία των ζώων στην αρχαιολογική συλλογή της Αιανής παράλληλα με την αποτύπωση της σύγχρονης πανίδας στα όρια του οικισμού και τη γύρω περιοχή μέσα από ψηφιακά εικαστικά έργα (φωτογραφία, βίντεο, ηχητικές καταγραφές), ώστε να χαρτογραφηθεί η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα στη σύγχρονη εποχή στον συγκεκριμένο τόπο και να συνδεθεί με την ιστορική διάσταση του θέματος, όπως προκύπτει από τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής.

Παράλληλα με το εικαστικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί και εργαστήρι ψηφιδωτού για μικρούς και μεγάλους από τον ψηφοθέτη Γρηγόρη Τζιαναμπέτη. Η συμμετοχή στο εργαστήριο ψηφιδωτού είναι δωρεάν.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα το χώρο του εργαστηρίου τις ώρες της λειτουργίας του.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ
Θερινό Εικαστικό Εργαστήριο
«Με αφορμή το παρελθόν: Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους».
Ειδικό θέμα: «Ζωντανοί οργανισμοί»
30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2017

Εργαστήρι ψηφιδωτού: 30 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2017
Κάθε μέρα 10.00 -12.00.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.