ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: «Για άλλη μια φορά η Δυτική Μακεδονία μετράει τις πληγές της»



orixeio_amintaiou17

Είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής του Ορυχείου του Αμυνταίου σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για την ΔΕΗ και κατ’ επέκταση για την περιοχή, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της εν γένει.

Ολιγωρίες και συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για απαξίωση της ΔΕΗ και του Δημόσιου χαρακτήρα της, αλλά και η αδιαφορία για τους κατοίκους Ακρινής-Αναργύρων πολλαπλασίασαν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της βιβλικής καταστροφής.

Σε διαφορετική εντελώς πολιτική κατεύθυνση από τις προηγούμενες πρακτικές, η σημερινή Κυβέρνηση με άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Γ. Στάθακη κήρυξε την κοινότητα Αναργύρων «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και φρόντισε την άμεση μεταφορά των κατοίκων σε ξενοδοχεία της περιοχής. Το σημαντικότερο είναι ότι εξαγγέλθηκε η μετεγκατάσταση των Αναργύρων μέσω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που εξήγγειλε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης σε συνέλευση των κατοίκων της περιοχής. Ο συντονισμός κυβέρνησης και περιφέρειας και η ταχύτητα αποφάσεων έδωσαν άμεση λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή.

Αναλογιζόμενοι τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την εξέλιξη, πρέπει, συμπαραστεκόμενοι απόλυτα στους εργαζόμενους και στους πληγέντες κατοίκους, να κρατήσουμε υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση, λαμβάνοντας υπόψη μας ό,τι οι αρμόδιοι της ΔΕΗ αναφέρουν ότι «τα νούμερα για την ζημία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι τουλάχιστον υπερβολικά. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ζημιά δεν είναι μικρή. Είναι μεγάλη. Είναι σημαντική ζημιά.»

Επίσης μια εξέλιξη που είναι σημαντική για όλους τους πολίτες είναι ότι για πρώτη φορά –πέρα από την επιτροπή της ΔΕΗ για την αποτίμηση των ζημιών- όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, θα γίνει και εκτίμηση του θέματος από επιτροπή της Πολιτείας που συστήνεται αμέσως, ώστε οι ευθύνες –αν υπάρχουν- να αποδοθούν αντικειμενικά.

Εμείς ως Οργάνωση Μελών Εορδαίας, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους (μόνιμους και περιστασιακούς) ώστε να μην πληγούν εργασιακά ή άλλα δικαιώματα τους και ότι οι προσπάθειες και οι παραινέσεις μας σε όλες τις κατευθύνσεις θα είναι να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας από την περιοχή μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.