Βίντεο: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης στη Βλάστη Κοζάνης



76rt7ki65rf765f7f6587ik

«Ως καλή πρακτική από τη Βλάστη, αυτή τη γωνιά της γης που ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρα στην αειφορία και στην εξωστρέφεια, στέλνουμε το μήνυμα ‘η γνώση να ενώσει και να γίνεται κτήμα όλων’». Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τις εργασίες της 1ης Συνάντησης Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα: «Σχέδιο Ανάπτυξης της Διακρατικής και Διαπεριφερειακής Πρωτοβουλίας στα Βαλκάνια για την Επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης μέσω Εφαρμογών Παρατήρησης της Γης με Έμφαση στον Αγρο – Διατροφικό Τομέα».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιουνίου στη Βλάστη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Παρατήρησης της Γης, σε μια συνδιοργάνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως είπε ο Θ. Καρυπίδης «επιχειρήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στη γνώση και μάλιστα ένα ταξίδι διαστημικό. Η γνώση είναι ένα κοινό σημείο αναφοράς, που πρέπει να μας ενώσει, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια των διαφορετικών πολιτισμών, που μοιράζονται, ωστόσο, κοινούς ήχους, χρώματα και ανθρώπους που έχουν τα ίδια προβλήματα και ενδιαφέροντα».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει μια αφορμή συνέργειας, φιλίας και αλληλεγγύης, με στόχο τη διάχυση της γνώσης «για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα και να συνδέσουμε τη γνώση με την πραγματική οικονομία».

675oi765i765cio7k65t8okfv8k

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.