Συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη Αθανάσιο



op87ht8o7to7865tcfid674rcdu65rdu65r7ik

Τα προβλήματα που ανέκυψαν μετά την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α) στους Ασφαλισμένους του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. συζήτησε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ με τον Διοικητή του Οργανισμού κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Πιο συγκεκριμένα:

Η έλλειψη ασφαλιστικής ικανότητας των έμμεσα ασφαλισμένων μελών λόγω μη έγκαιρης απογραφής και επικαιροποίησης των στοιχείων εμφανίζει ανασφάλιστα τα προστατευόμενα μέλη με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το φαινόμενο παρουσιάζει εκρηκτικές διαστάσεις στους ασφαλισμένους της Περιφέρειας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα συμφωνήθηκε όπως σε συνεργασία με τους αποσπασμένους συναδέλφους μας του πρώην ΟΑΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι υπηρετούν στα υποκαταστήματα της Περιφέρειας και κυρίως στις περιοχές με μεγάλο πληθυσμό εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. (Κοζάνη, Πτολ/δα, Θες/νίκη, Λαμία, Μεγαλόπολη, Κρήτη, Αλιβέρι) με εντολή του Γενικού Διευθυντή Ασφάλισης & Παροχών κ. Α. Μπλέκου, να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα «Ενημέρωση Ασφαλιστικής Ικανότητας» της ΗΔΙΚΑ, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες των προστατευόμενων μελών έως ότου να ολοκληρωθεί η απογραφή στο νέο πληροφοριακό σύστημα (web Μητρώο) που εγκαθιστά ο ΕΦΚΑ για όλους τους Ασφαλισμένους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.