Συνεχίζονται οι συναντήσεις ενημέρωσης-διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στους τομείς της βιοποικιλότητας, του τουρισμού και της αξιοποίησης των λιμνών



5euyte6ut5mne56uem5tue56ums6r5tu5uw5u6

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 4 Ιουλίου, οι ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης-διαβούλευσης για τα ολοκληρωμένα σχέδια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στους τομείς της βιοποικιλότητας, του τουρισμού και της αξιοποίησης των λιμνών. Τα σχέδια εκπονούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Την Παρασκευή στο Αμύνταιο, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών/Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, παρουσιάστηκε το «Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη βιοποικιλότητα», το οποίο κατά κοινή ομολογία, εκτός από την πρωτοτυπία, διακρίνεται για την πληρότητά του. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν άμεσα ενδιαφερόμενοι, αλλά και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες, που αναφέρθηκαν στη σημασία της προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων της περιοχής, με ειδική αναφορά στις λίμνες περιοχής Πρεσπών.

Την Τρίτη στα Γρεβενά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στόχο έχει την ανάπτυξη των συνεργειών μεταξύ των φορέων και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας. Οι παριστάμενοι εξέφρασαν τις απόψεις τους, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις, ώστε να ληφθούν υπόψη στην επόμενη φάση.

Τελευταίος σταθμός των ενημερωτικών συναντήσεων είναι τα Σέρβια, όπου την Τρίτη 4 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων θα παρουσιαστεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) αξιοποίησης των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, που εκπονείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και τις Στρατηγικές Βιοποικιλότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.pepdym.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.