Φωτογραφίες: Οι νέες σφοδρές βροχοπτώσεις αποτελείωσαν το «Χάντακα» – Κλειστός ο δρόμος Αιανής – Καισαρειάς – Πρόβλημα και στο δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο



etyetyjuetyjuetyjetyjteyjty

Η φύση εξακολουθεί να …εκδικείται!

Οι σοβαρές καθυστερήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος που υπήρξε στο τεχνικό (γεφυράκι) του ρέματος του “Χάντακα” στο 2ο χλμ του δρόμου Αιανής-Καισαρειάς, από την καταστροφική υπερχείλιση στις σφοδρές βροχοπτώσεις της 9ης Σεπτεμβρίου 2016 (ναι, πριν 9 μήνες!), είχαν σαν επακόλουθο, μετά τις πρόσφατες καταιγίδες, επιδείνωση της κατάστασης σε πολύ μεγάλο βαθμό, με πρόσθετη διάβρωση-υποσκαφή και επιφανειακή καταστροφή του οδοστρώματος, ενώ πλέον έχει αποκοπεί τελείως η οδική προσπέλαση Αιανής – Καισαρειάς (αποκλεισμός με ρίψη μπαζών, ενώ τυπικά και πριν είχε απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων, αλλά οριακά με κάποιο ρίσκο –και ελλείψει ελέγχου-, τα οχήματα περνούσαν).

etyjtkmetykueykueykuy

“Πονοκέφαλος” βέβαια τώρα και για τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Κοζάνης, αφού θα πρέπει να αναθεωρήσουν μελέτες που -λογικά- έχουν γίνει ή ακόμη και τυχόν διαδικασίες δημοπράτησης του έργου(;).

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο τεχνικό του ρέματος στη θέση “Βρύση Γιαννούκα”, στο δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο Αιανής, όπου το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί με ένα πολύ πρόχειρο μπάζωμα, και το οποίο βέβαια οι πρόσφατες υπερχειλίσεις το επανέφεραν στην προηγούμενη -ως 9.9.2016-, κατάσταση (και χειρότερη). Και εδώ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα από τεχνικής άποψης, με την ίδια σοβαρότητα.

etyjetyjetyjtyjtyjytjyt

Γιατί η φύση, εξακολουθεί να …εκδικείται!

mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.