Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των φετινών 35ων Λασσανείων 2017 του Δήμου Κοζάνης



lassaneia_2017ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
35α Λασσάνεια

Ο Δήμος Κοζάνης και η νεοσυσταθείσα Αντιδημαρχία Πολιτισμού φιλοδοξούν φέτος να ενεργοποιήσουν και πάλι τον θεσμό των Λασσανείων με την προοπτική το 2017 να είναι μόνο η εκκίνηση για πιο ψηλά.

Φέτος, τα Λασσάνεια σημειώνουν μια τριμερή νοηματική ενότητα των φορέων πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης και δίνουν έμφαση στην τοπική δημιουργική κοινότητα.

Αντλώντας από το έμψυχο δυναμικό της περιοχής θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κάθε Δημότη Κοζάνης πως όταν οι άνθρωποι ενός τόπου παραμένουν δημιουργικοί, τότε τα πράγματα μπορούν να είναι μόνο ευοίωνα.

Ο προοδευτικός πολιτισμός μας έχει δοκιμαστεί σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από τις σημερινές και πάντοτε μας ευεργέτησε. Έστω λοιπόν και υπό επιτήρηση, έστω και με την δημοσιονομική σκιά σε απειλητική τροχιά, ο Δήμος Κοζάνης επιλέγει να δώσει προτεραιότητα στον πολιτισμό σαν φυσική και νομοτελειακή απάντηση.

Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε και να τιμήσετε αυτήν την προτεραιότητα  με την κοινή πεποίθηση πως αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας φάσης και ανοδικής διαδρομής στην ιστορία του θεσμού.

Παναγιώτης Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Γιάννης Ιωαννίδης Πρόεδρος ΟΑΠΝ
Ευθύμιος Λιάκος, Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ώρα 20:30
Παρουσίαση Φιλαρμονικής Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα»
Είσοδος Ελεύθερη

ΠΕΜΠΤΗ 29 IΟΥΝΙΟΥ
Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Αύλειος Χώρος) ώρα 20:30
«Επίλογος» από τα Μουσικά Σύνολα του ΔΩΚ
Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης θα κλείσει την αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς με την συναυλία «Επίλογος». Άλλη μια  χρονιά γεμάτη συναυλίες, σεμινάρια ,,πλούσια δράση και παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης φτάνει στο αποκορύφωμά της. Στη συναυλία θα συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα, σύνολα μουσικής δωματίου και οι Χορωδίες του Ωδείου.

Είσοδος Ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 4 IΟΥΛΙΟΥ
Υπαίθριο Θεατράκι Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ώρα 21:00
Yfilios Project
(JAZZ/ETHNIC MUSIC)
Το Yfilios Project είναι μια ιδέα του Λέανδρου Πασιά, ο οποίος προσπαθεί να ενώσει διαφορετικά μουσικά ακούσματα σ’ ένα πολυεθνικό μουσικό σύνολο που κινείται σε modern jazz αρμονίες οι οποίες παντρεύονται με ethnic στοιχεία και το playlist αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις.
Καλεσμένοι ο ταλαντούχος ντράμερ Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης καθώς και δύο εξαιρετικοί μουσικοί, τελειόφοιτοι (φίλοι – συμφοιτητές του) του Jazz Department του Conservatorium van Amsterdam, Adrien Losco στο σαξόφωνο και Abhishek Mangla στο μπάσο.

Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:30
Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης «Μίκης Θεοδωράκης»
5η Εποχή
«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»
Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή “που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”. Στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ανασύρονται συναρπαστικά μέσω της μουσικής και γίνονται οι εικόνες που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του και στον έντονο θαλασσινό του βίο.
Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, αεικίνητη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνικό – κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου, Μουσική Επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος, Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Video: Nίκος Τσιμούρης, Βοηθοί  σκηνοθέτες: Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Σήφης Μάινας, Βίκη Παναγιωτοπούλου

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θάνος Μικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ  Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαρούσκα  Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Ιούλιος  Τζιάτας,  Παναγιώτης  Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Βαγγέλης  Σαλεύρης, Μπίλλιω  Μαρνέλλη, Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας  Θωμαϊδης

Προπώληση:   Viva.gr
Tιμές εισιτηρίων:   20, 18, 15, 14 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:00
«Λόφος του Ακρίτα» στη Νέα Χαραυγή
ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ
Μετά από 26 χρόνια και έπειτα από παροτρύνσεις, διαπραγματεύσεις, επικλήσεις, συγκρούσεις και διαδηλώσεις του κοινού τους, οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ βγαίνουν στον δρόμο για πρώτη φορά, για μία μίνι καλοκαιρινή περιοδεία. Ο στόχος επετεύχθη… και οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ POCKET -ολιγάριθμοι μεν, πωρωμένοι δε-είναι πανέτοιμοι να μεταφέρουν αστείρευτο γέλιο και μουσικάρες ανά την επικράτεια.
Μία παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη με επικεφαλής στην πρώτη γραμμή τον Δημήτρη Σταρόβα, Χρήστο Μητρέντζη, Ρούλα Μανισάνου, Γιώργο Χατζή και το νέο αστέρι του ελληνικού πενταγράμμου Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.
Εισιτήρια 13 € Προπώληση €10 Παιδικό 5€
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης, Ξενοδοχείο Ερμιόνιον, Welcome Stores Ιωαννίδης.
Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χαραυγής

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
Christos Rafalides Trio
Με τους Χρήστο Ραφαηλίδη – βιμπράφωνο, Mike Pope – μπάσο και τον Mauricio Zotarrelli –τύμπανα.

Με καταγωγή από την Κοζάνη, ο Χρήστος Ραφαηλίδης, απόφοιτος της Manhattan School of Music, ιδρυτής των «Manhattan Vibes» που διαπρέπει στη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης έρχεται με το τρίο του, στο πλαίσιο περιοδείας στην Ελλάδα, για μια μοναδική συναυλία στη γενέτειρα πόλη. Μαζί του ο Mike Pope, παγκοσμίου φήμης σόλο καλλιτέχνης, γνωστός ως «σπάνια τριπλή απειλή» στον κόσμο του μπάσο. Εξίσου δυνατός τόσο στο ακουστικό όσο και στο 6χορδο ηλεκτρικό μπάσο. Ακόμη, ο βραζιλιάνος Mauricio Zotarrelli, που βρίσκεται στο προσκήνιο της τζαζ, λατινικής και βραζιλιάνικης μουσικής σκηνής για πολλά χρόνια. Το JazzTimes Magazine τον έχει αποκαλέσει «εξαίσιο ντράμερ». Είναι περιζήτητος από το 2006, οπότε και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, πολυβραβευμένος και με πάνω από 80 άλμπουμ στην καριέρα του.
Γενική Είσοδος: 5€

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21:00
Ευξείνειος Κύκλος 2017
ΔΑΚ Κοζάνης (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο)
Συναυλία Παραδοσιακής Ποντιακής Μουσικής
Είσοδος Ελεύθερη

«The Bahalows Band” 24 Αυγούστου – Κεντρική Πλατεία ώρα 21:00
Μετά από πολλές και σοβαρές διαβουλεύσεις, αναζητήσεις, σκέψεις, ιδέες… κατέληξαν ότι αυτό που τους χαρακτηρίζει ως μπάντα, είναι το μουσικό τους “μπάχαλο” (όπως το αποκαλούν οι ίδιοι..!) μέσα στο οποίο ζουν και δημιουργούν!!! Πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους, πολλοί και εξίσου διαφορετικοί ήχοι, βρίσκουν ένα κοινό σημείο…τους “The Bahalows”.

Γιώργος Μιχαήλ & Δημήτρης Βαβλιάρας 25 Αυγούστου – Κεντρική Πλατεία ώρα 21:00
Οι Κοζανίτες τραγουδοποιοί Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας μας ταξιδύουν στα μονοπάτια της παράδοσης και των λαϊκών ακουσμάτων. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ο από κοινού δίσκος των δυο καλλιτεχνών με τίτλο ‘’Ατέρμων’’.
Ο Γιώργος Μιχαήλ ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο κομμάτια του Θανάση Παπακωνσταντίνου και έχει στο ενεργητικό του τον προσωπικό δίσκο «Της γης ο μουσαφίρης» με συμμετοχή της Λιζέτας Καλημέρη και του Μάκη Σεβίλογλου.
Ο Δημήτρης Βαβλιάρα, στη δισκογραφική του δουλειά «Πάλι βρέχει» συνεργάστηκε με τους Βασίλη Σκουλά, Αργύρη Μπακιρτζή, Μανώλη Χατζημανώλη και Γιώργο Κοντορίκο. Συνεργάστηκε επίσης με τους Ανωγειανούς καλλιτέχνες Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη.

The Mamalss, 26 Αυγούστου – Κεντρική Πλατεία ώρα 21:00
Οι “Δe MamaΛss” πειραματίζονται δημιουργώντας διασκευές με έντονη αναφορά στην παραδοσιακή μουσική σε συνδυασμό με funky, blues, jazz, rock ρυθμούς…
Το σχήμα αποτελούν οι: Μαρία Βλαχάβα – φωνή, Αλέξανδρος Χριστοφορίδης – ηλεκτρική κιθάρα, Μάκης Χαλβατζής – ακουστική κιθάρα, Λάζαρος Καλέας – σαξόφωνο, Στέλιος Μπούκος – κρουστά, Δημήτρης Λαδόπουλος – φλάουτο / κλαρίνο, Παναγιώτης Τίνγκας – μπάσο.

Απόστολος Σιαραμπής, 27 Αυγούστου – Αύλειος χώρος ΔΩΚ ώρα 21:00
Παρουσίαση της πρώτης μουσικής δουλειάς του Απόστολου Σιαραμπή με τίτλο ΕΙΡΩΝΙΚΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ
«Τούτα τα τραγούδια, παιδιά ενός έρωτα που συγκρούστηκε με την αλήθεια και το ψέμα (και μένει ακόμη ζωντανός ή πεθαίνει – κανείς δεν ξέρει, πάντα δοκιμάζεται), στο πατητήρι του χρόνου. Τραγούδια που σαρκάζουν το Θάνατο, υμνούν τη Ζωή και την Αγάπη, και σαν σταφύλια που έγιναν τσίπουρο, σας τα κερνάμε.
Στην υγειά σας.» Απόστολος Σιαραμπής

Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Τζούκας, πιάνο, Μάκης Μπουκάλης, κοντραμπάσο, Βαγγέλης Μαραμής, ακορντεόν, Απόστολος Νήρας, κιθάρα, Αστέριος Αυλογιάρης, βιολί, Κώστας Κωστόπουλος, κιθάρα, Απόστολος Σιαραμπής, μπουζούκι – φωνή, Κατερίνα Τσιάρα, φωνή, Φώτης Βακουφτσής, ντραμς

Jazz and Blues Festival
1 – 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00 Είσοδος 5€

1/9 Γιώτης Κιουρτσόγλου

2/9 FOUR SEASONS
Gerhard Ornig:trumpet – τρομπέτα, Karel Eriksson – τρομπόνι, Vasilis Koutsonanos – ακουστικό μπάσσο, Luis Andre Carnerio De Oliveira – τύμπανα

3/9 JAZZ FREQUENCY QUINTET
Γιάννης Οικονομίδης – τρομπέτα, Μάκης Στεφανίδης – κιθάρα, Λάκης Τζήμκας – κοντραμπάσο, Αλέκος Σπανίδης – τύμπανα, Χάρης Καπετανάκης – σαξόφωνο.

4/9 Μπάντα του Συλλόγου Φίλων Jazz Μουσικής Κοζάνης

5/9 SAKIS DOVOLIS TRIO
Ένας από τους καλύτερους Blues-Rock κιθαρίστες της χώρας αλλά και της ευρύτερης Βαλκανικής περιοχής. Έχει βρεθεί επί σκηνής με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Ηλίας Ζάϊκος, Νίκος Ντουνούσης, Χρήστος Δάντης κ.α., αλλά και με τον θρύλο των Blues, τον Αμερικανό Louisiana Red. Έχει ανοίξει συναυλίες των Gus G, Graham Bonnet κ.α. ενώ συμμετείχε ως headliner σε δυο από τα μεγαλύτερα International Festival της Ευρώπης (Skopje International Blues Fest, Kosovska Mitrovica Jazz Fest). Ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Introduction”, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ένα μεγάλο tour σε Σκόπια, Σερβία, Πολωνία, Σλοβενία κ.α.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν και νέοι Kοζανίτες μουσικοί της jazz (Ιορδάνης Λάτσκος, Σώτος Κουτσονάνος). Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα).

ΘΕΑΤΡΟ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης
Το Θέατρο στις Γειτονιές
«Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ»
Αργύρη Εφταλιώτη
Με την παράσταση η «Μαζώχτρα» το Θέατρο θα πάει στις γειτονιές της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης. Η παράσταση απαντά με τον πιο δημιουργικό τρόπο στο ερώτημα πώς μπορεί ένα διήγημα με τριτοπρόσωπη αφήγηση, να παιχτεί στο θέατρο χωρίς να υποστεί διασκευή και χωρίς τη χρήση αφηγητή. Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ένα χωριό της Κρήτης, την «Παραμυθιά», όπου δύο νέοι ερωτεύονται και ανταλλάσσουν όρκους αγάπης. Αλλά ένα αρχοντόπουλο δεν μπορεί να παντρευτεί μια μαζώχτρα. Με αφορμή την εκδίκηση της προδομένης νέας …ένα ολόκληρο χωριό φτάνει στην καταστροφή γιατί κανείς, όταν ξέσπασε το κακό, δεν κάθισε να σκεφτεί τις πραγματικές αιτίες. «Πού καιρός και πού κεφάλι να στοχαστούνε, να βρούνε τη φύτρα και τη ρίζα τού κακού. Όλοι φρενιασμένοι τρέχανε…»

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος, Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα, Σκηνικά-Κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη, Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης, Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης, Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης. Ερμηνεύουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 19/6/2017 Κοζάνη, Φανός Κρεβατάκια
Τρίτη 20/6/2017 Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης
Πέμπτη 22/6/2017 Κοζάνη, Φανός Αγίου Αθανασίου
Παρασκευή 23/6/2017 Τοπική Κοινότητα Καρυδίτσας
Σάββατο 24/6/2017 Κοζάνη, Φανός Αγίου Δημητρίου
Τρίτη 27/6/2017 Κοζάνη, Φανός Αριστοτέλη
Τετάρτη 28/6/2017 Κοζάνη, Φανός Σκ΄ρκας
Παρασκευή 30/6/2017 Κοζάνη, Φανός Πλατάνια
Σάββατο 1/7/2017 Τοπική Κοινότητα Πετρανών
Δευτέρα 3/7/2017 Κοζάνη, Φανός Παύλου Μελά
Τετάρτη 5/7/2017 Κοζάνη, Φανός Αλώνια
Τρίτη 11/7/2017 Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
Παρασκευή 14/7/2017 Τοπική Κοινότητα Άνω Κώμης
Σάββατο 15/7/2017 ΖΕΠ
Τετάρτη 19/7/2017 Τοπική Κοινότητα Λευκόβρυσης
Πέμπτη 20/7/2017 Τοπική Κοινότητα Ποντοκώμης
Τετάρτη 12/7 Κοζάνη, Θεατράκι Κασμερτζήδων (Σμάθκο)

ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ Κοζάνης
«Ο Ναστρεντίν Χότζας και η χύτρα»
Μία παράσταση βγαλμένη από τα μεθυστικά αρώματα της ανατολής παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι στο κοινό το ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. Πρόκειται για το έργο του Νικόλαου Κέφαλου «Ο Ναστρεντιν Χότζας και η Χύτρα» που με επιδέξιο και ασυγκράτητα αστείο τρόπο, συμπυκνώνει την λαϊκή σοφία και τις λαϊκές παραδόσεις των λαών την Ανατολής. Ο Ναστρεντίν Χότζας είναι πρόσωπο ανεκδοτολογικό, κάτι σαν τον σημερινό «Τοτό», όμως διαθέτει κοφτερό μυαλό και επιχειρεί να διδάξει μάλλον, παρά να κοροϊδέψει τους φίλους του. Στις ιστορίες του οι παλαιότεροι θα αναγνωρίσουν ιστορίες που άκουσαν από τους παππούδες τους και οι νεότεροι θα έρθουν σε επαφή με όλα όσα αποτέλεσαν τρόπο διασκέδασης, πριν την εισβολή της τηλεόρασης και του internet στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νικόλαος Κέφαλος, Ζωγραφική Σκηνικού: Γλύκα Διονυσοπούλου, Σχεδιασμός Φωτισμού & Ήχου: Σάκης Παπαδόπουλος, Φωτογραφίες: Θοδωρής Χλιάπας, Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Καραμάνη.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Μιχάλης Πεκρίδης, Βαγγέλης Τζημόπουλος, Νικόλαος Κέφαλος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 5/7 Τοπική Κοινότητα Μαυροδεντρίου
Πέμπτη 20/7 Δημοτική Κοινότητα Αιανής
Παρασκευή 4/8 Δημοτική Κοινότητα Κρόκος
Παρασκευή 11/8 Τοπική Κοινότητα Λευκοπηγής
Σάββατο 26/8 Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ
ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ

Το έργο έχει συναρπαστική πλοκή που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολλά πολλά μηνύματα. Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.
Κείμενο – Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή, Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Μουσική Επεξεργασία-Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας, Στίχοι & Μουσική Επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής, Διδασκαλία Τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα, Μίνα Δελαπόρτα. Παίζουν & Τραγουδούν: Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Λιναρδάτου Κων/τια, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Νίκη Χαζιράκη, Αλέξανδρος Χασαπάκης.
Γενική Είσοδος : 10 €

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
ΕΥΡΙΠΙΔΗ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ
Μία από τις ωραιότερες δημιουργίες το Ευριπίδη, η τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση -πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και υιοθετώντας το πρότυπο των τριών υποκριτών, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμνήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας και κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στη θυσία της. Γιατί το πραγματικό διακύβευμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η διαφθορά αυτών που κατέχουν την εξουσία. Προσπαθώντας να κατακτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή, θυσιάζουν τα πάντα, χωρίς όμως ποτέ να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Φωτισμοί:Νίκος Βλασόπουλος, Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη, Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης, Μουσική Διδασκαλία: Άννα Λάκη, Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσια ΧριστοπούλοΥ, B’ Bοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Χανδρά
Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα και οι Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα,
Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη.

Γενική Είσοδος : 17€ Μειωμένο 13€ (παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ)

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΙΩΝΙΑ»
«ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ»

Η μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλονίζει με την ερμηνεία της για την οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η σημαντική πορεία της γυναίκας με το όνομα Φιλιώ, έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της σημαντικής προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε ένα ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν τη Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου, Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια : Άγγελος Αγγελή, Μουσική – Καλλιτεχνική επιμέλεια : Ζαχαρίας Καρούνης, Μουσική Διδασκαλία: Χαρά Κεφαλά, Πρωτότυπα τραγούδια: Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης
Σαντούρι : Πάνος Βέργος, Κρουστά : Μανούσος Κλαπάκης, Σχεδιασμός – φώτα : Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη : Βίκυ Πάστρα, Επιμέλεια Video : Σπύρος Πανταζής, Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός.

Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους – Ένγκελ, Γιώργος Φλωράτος
Γενική Είσοδος:15€ Προπώληση 12
Μειωμένο 10 € (group ≥50 ατόμων, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ )

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:15
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
FLORIAN ZELLER
«ΤΟ ΨΕΜΑ»
Η νέα, σπαρταριστή κωμωδία του πιο δημοφιλούς σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller «Το Ψέμα» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Μυρτώ Αλικάκη και o Κωνσταντίνος Κάππας θα μάθουν πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.

Μετάφραση: Μαριαλένα Κωτσάκη, Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης, Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου, Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας, Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη, Βοηθός σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας

Γενική Είσοδος 17€ Μειωμένο 13€ (παιδιά έως 10 ετών, άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης
ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ
– «ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑ»

Σέρλοκ Χολμς! Ο λατρεμένος ήρωας των ιστοριών του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, με τον θαυματουργό μεγεθυντικό φακό του, τον πιστό του φίλο δρ. Γουότσον και ένα επιτελείο οκτώ ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών, ζωντανεύει στη σκηνή! Παροτρύνει τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου. Την παράσταση συνθέτουν πρωτοπόρες θεατρικές τεχνικές μιμικής και αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και θεάτρου σιλουετών, ηλεκτρονικά ηχητικά τοπία και ζωντανή μουσική ενταγμένη στη δράση, εναέρια ακροβατικά, πολυφωνικές συνθέσεις και μαριονέτες μεγάλης κλίμακας που απογειώνουν τη φαντασία!

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου, Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας, Στίχοι: Ντίνα Σταματοπούλου, Σκηνικά-Κοστούμια-Props: Κωνσταντίνα Μαρδίκη-Μάριος Ράμμος, Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας, Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας, Artwork: Γιάννης Στύλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γκέλυ Πεντεφούντη, Κατασκευή σκηνικού: Χρήστος Χαμζαλάρης,

Παίζουν: Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Alex de Paris, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ράνια Φουρλάνου… κι ο άνθρωπος ορχήστρα Λήδα Μανιατάκου

Γενική Είσοδος 12€, Παιδικό 10€, Προπώληση 10 €, Μειωμένο 8€ (άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, άνω των 65 ΑΜΕΑ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21:00
Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης
ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ
ΛΙΟΥΙΣ ΚΑΡΟΛ
– «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»
Ποια είναι η Χώρα των Θαυμάτων; Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται. Είναι ο ιδανικός κόσμος που ονειρεύονται τα παιδιά. Μια ζωή επαναστατική , εκεί όπου όλα είναι πιθανά κι όλα μπορούν να συμβούν , αρκεί να ονειρεύεσαι. Οι μαγικές σβούρες αυτή τη θεατρική χρονιά συστήνουν στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα σε όλο τον κόσμο!!! Είναι η Αλίκη , που ακολουθώντας τον Κούνελο στην τρύπα του και περνώντας μέσα από τον καθρέφτη θα ζήσει την πιο σαγηνευτική περιπέτεια που γράφτηκε ποτέ για τα παιδιά και μάγεψε κάθε μεγάλο. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, Δημήτρης Αδάμης, διασκευάζει τα δύο βιβλία του Λιούις Κάρολ: «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα από τον Καθρέφτη και τι είδε η Αλίκη εκεί» και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά.

Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά: Μαγικές Σβούρες, Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου, Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διδασκαλία τραγουδιών: Παναγιώτης Ζαβίτσας, Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς.
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς , Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Σοφία Πανάγου, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου.

Γενική είσοδος: 10 € Μειωμένο 6 € (άνεργοι με επίδειξη κάρτας )
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ14 ΙΟΥΛΙΟΥ «Ο γάμος του Μπάρμπα Γιώργου»
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»
Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης ώρα 21:00
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με μικρογραφίες ζωγραφικής με θέμα το θέατρο σκιών και φιγούρες μεγάλων διαστάσεων (έγχρωμες-ζωγραφισμένες και ασπρόμαυρες διάτρητες)
Είσοδος 3€ Οικογενειακό 6€

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Αύλειος Χώρος) ώρα 21:00
• ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Ουτοπία» του Νίκου Κουρού & «Ανδαλουσιανός Σκύλος» του Luis Buñuel
• ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Μάθε παιδί μου γράμματα» του Θεόδωρου Μαραγκού & «Οι παράνομοι» του Νίκου Κούνδουρου
Είσοδος 5€ Άνεργοι & ΑμΕΑ (με επίδειξη κάρτας) Δωρεάν

• ΔΕΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
«Η Αρχαιολόγος» του Κίμωνα Τσακίρη & “The meaning of life”, Monty Python
Πάρκο Αιανής ώρα 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

• ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ “Notorious” του Alfred Hitchcock & «Manhattan” του Woody Allen
Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Αύλειος Χώρος) ώρα 21:00
Είσοδος 5€ Άνεργοι & ΑμΕΑ (με επίδειξη κάρτας) Δωρεάν

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης
Καλοκαιρινό Σχολείο
Θεάτρου & Τέχνης
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή της πόλης «ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ» και καλωσορίζει το καλοκαίρι ανοίγοντας τις πόρτες του στα παιδιά με την έναρξη λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Από τις 19 Ιουνίου έως τις 11 Αυγούστου παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10:00 ως τις 14:00, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από την τέχνη, να γνωριστούν, να κάνουν φίλους. Το καλλιτεχνικό σχολείο θα στελεχώσουν άνθρωποι της τέχνης, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, θεατρολόγοι, μουσικοί, χορευτές που θα μυήσουν τα παιδιά στις φωτεινές διαδρομές της δημιουργίας.
Χρωμάτισες με αληθινά χρώματα, ζωγράφισες ποτέ με τα χέρια ή και με τα πόδια σου; Δημιούργησες μια εικόνα με το σώμα σου; Έπαιξες ποτέ με κάποιον διαφορετικό από εσένα; Άκουσες ποτέ μια μουσική βγαλμένη από μακρινές χώρες; Κατασκεύασες μια δική σου μαριονέτα για το δικό σου θέατρο; Έβγαλες μια φωτογραφία με τη βοήθεια του ήλιου; Γνώρισες περιοχές μέσα στην πόλη σου που κρύβουν τους πιο όμορφους θησαυρούς; Έλα να μας γνωρίσεις και να ταξιδέψουμε μαζί! Προορισμός μας ένα μυστικό μέρος γεμάτο θέατρο, χρώματα και μουσικές!
Υπεύθυνες Προγράμματος: Ελευθερία Μέλα και Δέσποινα Αποστολίδου
Διδάσκουν οι συνεργάτες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Μαρία Μπατάνη, Ευρυδίκη Μαγουλοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Μαίρη Ανδρέου, Άρτεμις Νέστορα, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη.
Πληροφορίες – Εγγραφές: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης 2461024062

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης

Κυριακή 20.8

Gala καθηγητών του Σεμιναρίου Μουσικής
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

Fr. Chopin: Πρελούδιο σε ρε ύφεση μείζονα έργο 28 αρ.15 (Διονύσης Μαλλούχος)
Ε. Elgar: Salut d’Amour (Valerie Pearson)
Fr. Doppler: Pastoral Fantaisie (Nικολός Δημόπουλος)
F. Poulenc: Σονάτα για φλάουτο και πιάνο: Ι. Allegro malinconico, II. Cantilena: Assez lent (Fiona Mancey-Jones)
F. Poulenc: Σονάτα για κλαρινέτο και πιάνο: II. Romanza (Très calme) (Δημήτρης Λεοντζάκος)
G. Fr. Haendel: Lascia pio chianga (Nicola Harrington)
L. van Beethoven: Bagatelle (Δημήτρης Δημόπουλος)
G. Fauré: Elegie έργο 24 (Ζoran Stepic)
I. Stravinsky: Elegy (Philip Bartai)
G. Donizetti: Una furtiva lagrima (Filippo Piccolo)
Α. Κhachaturian: Toccata (Παναγιώτης Δημόπουλος)

Δευτέρα 21.8
Ρεσιτάλ φλάουτου
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

G. Fr. Haendel: 4 άριες
Fr. Kuhlau: Εισαγωγή και Ροντό
C. Reinecke: Σονάτα “Undine”
Fr. Martin: Μπαλλάντα
Ph. Gaubert: Νυχτερινό και Allegro Scherzando
V. Pearson: θα ανακοινωθεί

Νικολός Δημόπουλος, φλάουτο | Δημήτρης Δημόπουλος, πιάνο

Τρίτη 22.8
Ρεσιτάλ βιολιού
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

A. Pärt: Fratres
E. Bloch: Baal Schem
I. S. Mofakham: Lodus Consonus IV
W. A. Mozart: Σονάτα K. 304
Ι. Ξενάκης: Mika
Γ. Κωνσταντινίδης: Σουίτα
Α. Pärt: Spiegel im Spiegel

Τάνια Σικελιανού, βιολί | Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο

Τετάρτη 23.8
Ρεσιτάλ τραγουδιού
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα

Mυρσίνη Μαργαρίτη, υψίφωνος | Διονύσης Μαλλούχος, πιάνο

Ensemble Boquhan
Πολιτιστικό Κέντρο Βελβεντού 20.00

J. S. Bach: Τρίο σονάτα από τη Μουσική Προσφορά
G. Enesco: Cantabile και Presto
D. Shostakovich: 5 κομμάτια
L. van Beethoven: Ρομάντζα αρ. 2
N. Rota: Τρίο

Fiona Mancey-Jones, φλάουτο | Valerie Pearson, βιολί | Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο

Πέμπτη 24.8
«συνθέτες σε νέα ηλικία»
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

M. Glinka: Trio pathétique
A. Khachaturian: Trio
S. Rachmaninov: Trio Élégiaque, αρ .1
Ι. Stravinsky: H ιστορία του Στρατιώτη
Ph. Bartai: θα ανακοινωθεί

Valerie Pearson, βιολί | Zoran Stepic, τσέλο | Νικολός Δημόπουλος, φλάουτο | Δημήτρης Λεοντζάκος, κλαρινέτο | Παναγιώτης Δημόπουλος, πιάνο

Παρασκευή 25.8
Ρεσιτάλ πιάνου
Λαογραφικό Μουσείο 19.00

J. S. Bach: Ιταλικό Κονσέρτο
W. A. Mozart: Σονάτα Κ. 330

Fr. Schubert: Impromptus έργο 90 αρ. 3 &.4, έργο 142 αρ. 3
S. Rachmaninov: Πρελούδια έργο 32 αρ. 5, 10 & 12 και έργο 23 αρ.2 & 7

Κώστας Λούκος, πιάνο

«Τραγούδια της Ιβηρικής»
Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου, Αιανή, 21.00

Μ. de Falla: 7 Παραδοσιακά Ισπανικά Τραγούδια
Fr. Mompou: Combat del Somni
E. Granados: La maja dolorosa
[V. de los Angeles]: τραγούδια της Καταλονίας

Γιώτα Κοντού, υψίφωνος | Αθανασία Κοντού, πιάνο

Σάββατο 26.8
Δημοτικό Ωδείο 18.30-19.30
μαθητική συναυλία

«μουσική για έγχορδα»
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα

Tάνια Σικελιανού, βιολί | Valerie Pearson, βιολί | Philip Bartai, βιόλα | Zoran Stepic, τσέλο

Κυριακή 27.8
Δημοτικό Ωδείο 18.00-20.30
μαθητική συναυλία

Αποθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού, 21.00

Παράσταση λυρικού δράματος με την τάξη του Filippo Piccolo σε άριες του Mozart

Δευτέρα 28.8
Δημοτικό Ωδείο 18.30-19.30
μαθητική συναυλία

Reinventing the guitar: Ρεσιτάλ κιθάρας
Λαογραφικό Μουσείο 20.00

Έργα J. S. Bach, René Eespere, Fernande Peyrot, Sean Hickey, Stépan Rak, Manuel de Falla

Σμαρώ Γρηγοριάδου, κιθάρα

Τρίτη 29.8
Δημοτικό Ωδείο 18.30-19.30
μαθητική συναυλία

Λαογραφικό Μουσείο 20.00

μαθητική συναυλία και διαγωνισμός ερμηνείας

Τετάρτη 30.8
Λαογραφικό Μουσείο 18.00-20.00
συναυλία τμήματος σύγχρονης μουσικής

Δημοτικό Ωδείο 18.30-19.30

μαθητική συναυλία

«Μουσική των νερών»
Ιερός Ναός Αγ. Χριστοφόρου 21.00

A. Pärt: Trivium
A. Alyabyev: Χερουβικός Ύμνος
G. Fr. Haendel: Μουσική των νερών, 3η σουίτα
G. Fauré: Cantique de Jean Racine
C. Ph. Telemann: Ebb und Fluth
Α. Pärt: Annum per Annum

χορωδία και σύνολα του Σεμιναρίου Μουσικής

Πέμπτη 31.8
Δημοτικό Ωδείο 21.00

G. Bizet: Μαρς και χορικό από την «Κάρμεν»
Γ. Δόδουρας: 3 τραγούδια
J. Brahms: 4 Ουγγρικοί Χοροί
Ν. Σκαλκώττας: 5 Ελληνικοί χοροί
E. Elgar: Nimrod από τις «Παραλλαγές Αίνιγμα»
M. Χατζιδάκις: Τσάμικος
N. Mάντζαρος: Ύμνος εις την Ελευθερίαν

χορωδία και ορχήστρα του Σεμιναρίου Μουσικής

Γενική είσοδος € 5
Άνεργοι, μαθητές € 1
Κάρτες διαρκείας € 20
Μαθητές ΔΣΜΚ δωρεάν
Πληροφορίες: https://kozanimusic.com

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΑΒΒΑΤΟ 24 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΑΚ Κοζάνης
Camp Ποδοσφαίρου «Νίκος Παπαδόπουλος»

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 & ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Ποδήλατο Βουνού
Ορεινός Αγώνας Δρόμου

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΑΚ Κοζάνης
Three on three basketball

Πληροφορίες για τις αθλητικές δράσεις: 2461034311

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.