Το ΠΕΚ Κοζάνης στην ημερίδα με θέμα «25 χρόνια ΠΕΚ: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών, χθες, σήμερα και αύριο»



trdsuybsrdtuybsetruybuserdytue

Το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Κοζάνης συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «25 χρόνια ΠΕΚ: Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών, χθες, σήμερα και αύριο», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 16-6-2017, σε συνεργασία με το ΠΕΚ Πατρών και άλλα επτά ΠΕΚ της χώρας.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Μακεδονίας, κ. Κ. Κωνσταντόπουλος, καθώς και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Δ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η ημερίδα περιελάμβανε δια ζώσης εισηγήσεις και εισηγήσεις μέσω livestreaming.

Στην Κοζάνη, δια ζώσης, βασική εισηγήτρια ήταν η κα Σοφία Αυγητίδου, καθηγήτρια του Παν/μίου Δ. Μακεδονίας, η οποία ανέπτυξε το θέμα: Η υποστήριξη της επαγγελματικής μάθησης για ένα συμμετοχικό και συνεργατικό σχολείο: διαδικασίες επιμόρφωσης και εκπαιδευτικοί μετασχηματισμοί.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρουσιάστηκαν από τον Διευθυντή κ. Γκανάκα και τους Υποδιευθυντές του ΠΕΚ κ. Π. Καραμανώλη και κα Κ. Βαϊρινού, οι πρωτοβουλίες και δράσεις του ΠΕΚ Κοζάνης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καθώς και τα αποτελέσματα της διερεύνησης επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Δ. Μακεδονίας.

Διαδικτυακά, μέσω livestreaming, μεταδόθηκαν οι εισηγήσεις των: κ. Π. Χαραμή, Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με θέμα: Το «Π» του ΠΕΚ:

Κλίμακες, επανεδαφισμοί και η γηγενής επιμορφωτική πολιτική, κ. Γ. Μπαγάκη, Καθηγητή της Μονάδας Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης, του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και π. Προέδρου του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ), με θέμα: Ανίχνευση ελληνικής δυναμικής για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών. Αναστοχαζόμενοι σε αρετές και παθογένειες και κ. Χ. Ζαγούρα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πάτρας και Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», με θέμα: Μηχανισμός οργάνωσης και διεξαγωγής κεντρικών δράσεων επιμόρφωσης κατά το πρότυπο του μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης Β επιπέδου με αξιοποίηση των υποδομών του.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στο Στρόγγυλο Τραπέζι. Η κα Σ. Αυγητίδου, στην σύντομη παρέμβασή της, αναφέρθηκε στο ρόλο της επιμόρφωσης στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου. Επίσης παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από Διευθυντές και Υποδιευθυντές των ΠΕΚ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν στην Κοζάνη εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από όλη τη Δ. Μακεδονία.

Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά στις έδρες των ΠΕΚ της χώρας, απ’ όπου υπήρξε δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων επί των εισηγήσεων και σύντομων παρεμβάσεων, και μέσω livestreaming σε όσους θέλησαν να την παρακολουθήσουν από τους προσωπικούς τους υπολογιστές.

Το εγχείρημα αποτέλεσε το έναυσμα για προβληματισμούς σχετικά με το πλαίσιο δραστηριοποίησης των ΠΕΚ και το ρόλο τους, τόσο στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, όσο και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργο τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://hmeridapekkozanis.blogspot.gr/

Η Διεύθυνση του ΠΕΚ Κοζάνης εύχεται σ’ όλους τους συναδέλφους Καλό Καλοκαίρι!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.