Η παράσταση «Ο Μαγικός Αυλός» της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στην Κοζάνη



ysrtdnyudtuejtuentnuejy

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με την παράσταση «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» θα γνωρίσει τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στα παιδιά όλης της Ελλάδας

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης “Ο Κουρέας της Σεβίλλης” με μουσική του Τζοακίνο Ροσσίνι, η Κάρμεν Ρουγγέρη εφέτος θα ταξιδέψει, όπως κάθε χρόνο, σε όλη την Ελλάδα για να γνωρίσει αυτή την φορά στους μικρούς της φίλους τον μοναδικό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μέσα απο την παράσταση «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ».

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η ομάδα της, μεταμόρφωσαν την όπερα Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη, το οποίο ανέβηκε τον χειμώνα στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ και αγαπήθηκε και καταχειροκροτηθηκε απο μικρούς και μεγάλους θεατές.

eytukeytukeuytkjetyukjueyt

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.

Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…

Το έργο έχει συναρπαστική πλοκή που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολλά πολλά μηνύματα. Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους.

Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.

Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΚΕΙΜΕΝΟ – ΑΦΗΓΗΣΗ: Κάρμεν Ρουγγέρη,ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή,ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Χριστίνα Κουλουμπή, ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Πέτρος Γάλλιας ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: Αντώνης Δελαπόρτας, ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Ανδρέας Κουλουμπής, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Λαρίσα Ερεμέγιεβα, Μίνα Δελαπόρτα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Χαρά Δήμα, ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Ερρικα Αλαμάνου, ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Χρήστος Γράπας , ARTWORK: Λουκάς Μελάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Νίκη Χαζιράκη, Αλέξανδρος Χαζάπης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 ΚΟΖΑΝΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.