Ανάλυση του νομικού πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτο



theofilaktos_giannisΑνάλυση του νομικού πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών, έκανε από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ο βουλευτής Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους τρεις (3) βασικούς πυλώνες που είναι:

α) ο νόμος Κατσέλη (ν. 3869/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), που προστατεύει τα νοικοκυριά (φυσικά πρόσωπα) και τους μικρεμπόρους,

β) ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό (ν. 4469/2017) που προστατεύει τους επιχειρηματίες και τους μαγαζάτορες

και

γ) ο Κώδικας Δεοντολογίας,

ενώ επισήμανε ότι είναι μία ευκαρία με την ηλεκτρονική διαδικασία να σπάσουν τα αποστήματα του υποκόσμου που λυμαίνονται τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Θεοφύλακτος, ένας από τους πέντε ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε απαντήσεις σε όσα νωρίτερα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας ανέφεραν η κα Γεννηματά, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Βρούτσης, τόνισε εμφατικά ότι “μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τομές και να τα βάλει με το σύστημα. Εσείς της αντιπολίτευσης δεν μπορείτε. Ξέρετε γιατί; Γιατί είστε το σύστημα”, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ράψτε κουστούμια, κύριοι της αντιπολίτευσης, θα μείνετε με την αλαζονεία σας και με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι!”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.