Γ. Θεοφύλακτος: «Η υλοποίηση τα νέα διόδια στην περιοχή μας δεν θα προλάβουν να υλοποιηθούν διότι θα προχωρήσει η ηλεκτρονική αναλογική χρέωση»



theofilaktos_giannisΣυνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον Κώστα Δαβάνη παραχώρησε στις 7-6-2017 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία, κατόπιν ενημέρωσης των βουλευτών των Π.Ε. από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός με τον Υπουργό, κ. Σπίρτζη.

Ο βουλευτής Ν. Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, τόνισε ότι:

α) Τα ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια αποτελούν στόχευση του Υπουργείου, έως το τέλος του 2018, σύμφωνα και με την από 29-5-2017 ΚΥΑ και πρέπει να τα στηρίξουμε. Με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ.

β) προσωπική του εκτίμηση είναι ότι η υλοποίηση των μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην περιοχή μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, διότι θα προχωρήσει η ηλεκτρονική αναλογική χρέωση (που θα αφορά όλο το εθνικό δίκτυο).

γ) η χρέωση ανά χιλιόμετρο θα είναι σημαντικά μικρότερη με την ηλεκτρονική αναλογική χρέωση, ενώ πρέπει να διεκδικήσουμε, τεκμηριωμένα, π.χ. την χωρίς χρέωση διέλευση των μόνιμων κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης εντός της Π.Ε. μας (Κοζάνης) κτλ

δ) η Εγνατία Οδός στοίχισε περίπου 7 δις ευρώ στον ελληνικό λαό και είναι απαράδεκτο να την χρησιμοποιούν χωρίς ουσιαστική χρέωση τα ξένα οχήματα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.