Γνωρίστε το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης Art n’ Fun για παιδιά 5-10 ετών στην Κοζάνη – Συνέντευξη με την υπεύθυνη του προγράμματος Φωτεινή Βαρδάκα



Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5 – 10 ετών έρχεται στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στον Μορμόλη, το φετινό καλοκαίρι.

Ο λόγος για το Art n’ Fun City Summer Camp, που περιλαμβάνει 8 θεματικές εβδομάδες, από 19 Ιουνίου έως 11 Αυγούστου.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με την κα. Φωτεινή Βαρδάκα, επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, η οποία μας μίλησε για αυτό.

srtyjsrjstryjtyyjtjyttyrts

– Κα. Βαρδάκα, τι ακριβώς είναι το Art n’ Fun;
Το Art n’ Fun είναι ένα πρόγραμμα ημερήσιας απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5-10 ετών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι ένα πρόγραμμα που λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών, και θέτοντας τα παιδιά στο επίκεντρο, κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες. Το παιδαγωγικό παιχνίδι και τις τέχνες.

– Μπορείτε να μας πείτε περισσότερες λεπτομέρειες;
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να περνάνε καλά, για εμένα είναι σημαντικό. Και τι έχουν ανάγκη τα παιδιά; Το ομαδικό παιχνίδι, την έκφραση της δημιουργικότητάς τους, την αλληλεπίδραση με συνομήλικους. Εκεί επενδύουμε και εκεί στοχεύουμε. Για εμένα είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται ανυπόμονα και να φεύγουν χαρούμενα. Είναι το προσωπικό μου στοίχημα.

– Σε ποιο χώρο θα λάβει χώρα το Art n’Fun;
Από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 11 Αυγούστου στον «Μορμόλη», έναν πολύ όμορφο χώρο για όσους δεν τον γνωρίζουν με πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που προσφέρει πολλά ερεθίσματα για ελεύθερο αλλά και οργανωμένο παιχνίδι και δραστηριότητες.

– Πόσες ώρες θα λειτουργεί καθημερινά και ποιο το ημερήσιο πρόγραμμα;
Στο Μορμόλη θα υποδεχόμαστε παιδιά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ο γονιός που εργάζεται μπορεί να εμπιστευτεί σε εμάς το παιδί τις ώρες που τον εξυπηρετούν καθώς και ο γονιός που θέλει το παιδί του να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά, μακριά από οθόνες. Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο, με τις οργανωμένες δραστηριότητες να λαμβάνουν χώρα κυρίως μεταξύ 10 π.μ. με 2 μ.μ. Το πρόγραμμα αποτελείται από 2 μεγάλες οργανωμένες δραστηριότητες, ελεύθερο παιχνίδι και 2 γεύματα, για τα οποία φροντίζει ο γονιός. Πρέπει εδώ να σας πω ότι οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες, δεν θα ξεπεράσουμε τα 20 παιδιά, για το λόγο αυτό όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους καλά είναι να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας.

– Τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν υποχρεωτικά τον 1ο ή τον 2ο κύκλο;
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα έχει και διαφορετική θεματική, ενώ καμία δεν επαναλαμβάνεται. Έτσι κάποιο παιδί που ενδεχομένως θέλει να παρακολουθήσει τις 2 πρώτες εβδομάδες και τις 2 τελευταίες έχει την δυνατότητα να το κάνει. Έχουμε σχεδιάσει έτσι το πρόγραμμα ώστε να είναι ευέλικτο.

– Ποιο το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για ένα παιδί;
Επειδή το Art n’ Fun είναι ένα πρόγραμμα καινούριο για την πόλη μας, αντίστοιχα προγράμματα γίνονται με μεγάλη επιτυχία σε άλλες περιοχές, βγάλαμε μία προσφορά γνωριμίας -20% για όλους. Έτσι, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: 160 ευρώ οι 4 εβδομάδες, 48 ευρώ η βδομάδα και 10 ευρώ η μέρα. Έκπτωση για τα αδερφάκια 50%. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι περισσότεροι γονείς έχουμε οικονομικές δυσκολίες, και για το λόγο αυτό αν κάποιος γονιός θέλει το παιδί του να παρακολουθήσει το πρόγραμμα αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε ενδεχομένως να τον διευκολύνουμε.

wsrwsrjtywrsjrwtjywrtjytj– Είστε η υπεύθυνη του προγράμματος. Θέλετε να μας πείτε 2-3 βιογραφικά σας στοιχεία;
Ευχαρίστως. Είμαι νηπιαγωγός, που τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι κυρίως ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών αλλά και ψυχαγωγικών προγραμμάτων. Τελειόφοιτη μεταπτυχιακού που παρακολουθώ στην Λευκωσία της Κύπρου με τίτλο «Δημιουργικές Τέχνες και Εμψύχωση». Η εμπειρία μου από κατασκήνωση, εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις με ώθησε στην σχεδίαση του προγράμματος, στο οποίο πιστεύω πάρα πολύ. Μου αρέσει να δουλεύω με παιδιά διαφόρων ηλικιών και άποψή μου είναι πως στα παιδιά οφείλουμε να εξασφαλίζουμε τη χαρά. Εκεί στοχεύω.

– Πώς μπορεί κάποιος γονιός να επικοινωνήσει μαζί σας;
Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 6977823023. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

– Καλή επιτυχία στην πραγματικά αξιόλογη προσπάθειά σας.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.