Πτολεμαΐδα: Έναρξη ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος «Τα Συναισθήματα πάνε… βιβλιοθήκη!»



mkjyrsd6js4jksjs6j4sj5sjsjae75kH Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας» ανακοινώνουν την έναρξη ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο : «Τα Συναισθήματα πάνε.. βιβλιοθήκη! »

Διάρκεια προγράμματος: 31 Μαΐου – 6 Ιουλίου
Α’ & Β’ & Γ’ δημοτικού Πέμπτη 6.30μ.μ. – 8.00μ.μ.
Δ΄ & Ε΄ & ΣΤ΄ δημοτικού Τετάρτη 6.30μ.μ. – 8.00μ.μ.

Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές από 22 έως 26 Μαΐου
Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολ/δας & Σύλλογος : «Φίλοι της Δ.Β.Π.»
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2463021154 & 6984952548

Τι είναι τα συναισθήματα ; Τι αισθανόμαστε εμείς οι άνθρωποι; Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν νιώθουμε διάφορα συναισθήματα; Μας προστατεύουν, μας δυσκολεύουν ή μας βοηθούν στη ζωή μας; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά;

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η δημιουργική προσέγγιση των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι , την αφήγηση παραμυθιών τη γραφή και την ομαδική διάδραση. Τα παιδιά παίρνουν ερεθίσματα μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να γνωρίσουν καλύτερα, να επεξεργαστούν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τα παιδιά να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι να ωθήσει τα παιδιά στην αναζήτηση νέων δημιουργικών τρόπων αντιμετώπισης της πραγματικότητας μέσα από τη συναισθηματική γνώση. « Γεια σου κύριε Φόβε Ι »

Το πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σε ασφαλή ψυχοπαιδαγωγική βάση από Ψυχολόγο και παιδαγωγό.

Τα στάδια που θα ακολουθηθούν αφορούν :
_ Γνωριμία ομάδας και συμμετοχική διαμόρφωση εργαστηριακού χώρου και
υλικού
_Θεματική «Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου »
_ Θεματική «Διερευνώ τα συναισθήματά μου »
_Θεματική «Eκφράζω τα συναισθήματά μου »
_Θεματική «Διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου »

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.