Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Δήμαρχο Κοζάνης και Εορδαίας



0fu7oysrtbhsrnbasenrsnesrnser

Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και η Δημοτική Αρχή παρουσία των βουλευτών Μίμη Δημητριάδη και Γιώργο Ντζιμάνη.

Ο κ. Ιωαννίδης στη σύντομη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, στην ενεργοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου Κοζάνης καθώς και στη συνεργασία με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φορείς της περιοχής για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Παράλληλε ζήτησε την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου στη φάση μετάβασης, που βρίσκεται η περιοχή.

baerhaserasermesamrrt

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου , που συνόδευαν οι Βουλευτές κ.κ. Δημητριάδης και Ντζιμάνης, υποδέχθηκε σήμερα 5-5-2017 στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.

Ενημερώνοντας τον κ. Υπουργό ο Δήμαρχος Εορδαίας παρουσίασε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος , αναφέρθηκε στα ενεργειακά ζητήματα τονίζοντας ότι η περιοχή θα πρέπει να κρατήσει τον ενεργειακό της χαρακτήρα και την βιομηχανική της κληρονομιά , χωρίς όμως η ανάπτυξη να είναι μονοδιάστατη σε σχέση με τη ΔΕΗ και να αφορά και άλλες οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τον τόπο ,ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός αναφορικά με τα ενεργειακά θέματα υπογράμμισε ότι επειδή η υπόθεση με τη ΔΕΗ είναι πολύπλοκη και θα δημιουργήσει πολλές επιπτώσεις στην περιοχή, θα πρέπει να αναπτυχτούν όλοι οι άλλοι τομείς .
«Στους βασικούς πυλώνες της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού» τόνισε ο κ Υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε στη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.