Η Ραχήλ Μακρή για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και την επίσκεψη Γερμανών μαθητών στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας



raxilmakri17asedfrgaerth

«Όσα δέντρα και αν φυτέψουν Γερμανοί μαθητές στους λόφους που σφαγιάστηκαν οι πρόγονοι μας, δεν ξεχνάμε τα 160 δις ευρώ που μονομερώς διέγραψαν, οι κυβερνώντες τους μαζί με σύγχρονους Τσολάκογλου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση»

Γερμανοί μαθητές, μαζί με μαθητές της Πτολεμαΐδας, δεντροφυτεύουν σήμερα το λόφο μεταξύ των Πύργων και Μεσοβούνου με τόσα δέντρα, όσα και τα θύματα των ολοκαυτωμάτων των δύο μαρτυρικών χωριών, Μεσόβουνο και πύργους, κατά το έτος 1944.

Οι τοπικοί άρχοντες κατά την επίσκεψη των Γερμανών μαθητών στο δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, ανέφεραν ότι ο Δήμος σχεδιάζει την κατασκευή ιστορικού μνημείου, στο λόφο όταν βρεθεί χρηματοδότησή και συνεχάρηκαν τα παιδιά για την πρωτοβουλία.

Φυσικά ούτε κουβέντα στους Γερμανούς και Έλληνες μαθητές για τις αξιώσεις έναντι της Γερμανίας που περιλαμβάνουν, πέρα από τις ηθικές και συμβολικές αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις για την καταστροφή των υποδομών, την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού και την επιστροφή των κλεμμένων και λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών μας.

Είναι φανερό πως οι τοπικοί άρχοντες, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα της Βουλής με δενδροφυτεύσεις προσπαθούν να ξεχάσουμε.
Ωστόσο όμως τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν ξεχνάμε.

Δεν ξεχνάμε ότι, ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά την συζήτηση της σύστασης κοινοβουλευτικής διακομματικής επιτροπής στις 10 Μαρτίου του 2015, δεσμεύτηκε ότι θα στήριζε με όλες της τις δυνάμεις την πρωτοβουλία για την ανασύσταση, ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου προς την Ελλάδα, έκανε τα πάντα για να σταματήσει τους βουλευτές και το έργο της επιτροπής διεκδίκησης.

Δεν ξεχνάμε ότι, με την στήριξη των Βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, του ΚΚΕ και της ΧΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέγραψε οποιαδήποτε αξίωση.

Τους λέμε ότι, όσο και αν παλεύετε να ξεχάσουμε, Δεν Ξεχνάμε.
Τους λέμε ότι, όσα δέντρα και αν φυτέψουν Γερμανοί μαθητές για τις ψυχές των προγόνων μας, Δεν Ξεχνάμε.
Δεν ξεχνάμε το διπλό ολοκαύτωμα στο μαρτυρικό Μεσόβουνο Εορδαίας Κοζάνης και στους Πύργους.
Δεν ξεχνάμε ότι, στις 23 Απριλίου του 1944 οι Γερμανοί, με τη βοήθεια δοσίλογων όπως και σήμερα, τουφέκισαν κι έκαψαν ζωντανούς δίχως καμία διάκριση, τριακόσιους δεκαοχτώ ανθρώπους, γυναίκες, άνδρες, παιδιά και βρέφη. Έκαψαν τα σπίτια τους και άρπαξαν όλα τα υπάρχοντά τους.
Δεν ξεχνάμε ότι, την ώρα που εσείς ως επαίτες ψάχνετε χρηματοδότηση για μνημεία στους λόφους όπου σφαγιάστηκαν οι πρόγονοι μας, η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 108 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών και 54 δισεκατομμύρια ευρώ για το κατοχικό δάνειο.

Συνεχίστε, λοιπόν, εσείς να φυτεύετε δέντρα, να πραγματοποιείτε ιστορικές αναφορές και φιλολογικές συζητήσεις, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην μνήμη των σφαγιασθέντων του Μεσόβουνου και των πύργων παρουσία των νέων δοσίλογων βουλευτών και τοπικών αρχόντων, που διέγραψαν τις απαιτήσεις, που υπέγραψαν την παράδοση της χώρας μας στο 4 οικονομικό Ράιχ, που γυρίζουν τον τοποτηρητή της Μέρκελ, Φούχτελ στα ματωμένα χώματα του Ν. Κοζάνης για να του δείξουν τα νερά, τους ΑΗΣ, τους ΥΗΣ και τα ορυχεία του λιγνίτη που τους εκχωρήσατε στο όνομα ενός χρέους ανήθικου και επαχθούς.

Εμείς, αρνούμαστε να δεχτούμε άτρητα μονομερείς διαγραφές αυτών οι οποίοι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα, αιματοκύλησαν τη πατρίδα μας και μας εκβίαζαν με μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κι εγώ προσωπικά ως π. Βουλευτής του Ν. Κοζάνης εκλεγμένη από τους πολίτες και όχι δοτή σε λίστες πρωθυπουργών Τσολάκογλου δηλώνω ότι, δεν θα πάψω να αγωνίζομαι, όχι για εκδίκηση, αλλά για επανόρθωση της μνήμης των αδικοχαμένων άοπλων γυναικόπαιδων που πλήρωσαν με το αίμα τους την υπεράσπιση και προάσπιση της πατρίδας μας.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.