Η εκλεκτή πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο για σεμινάρια πιάνου το διήμερο 13-14 Μαΐου από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης



221luyflutdlytdktdkdftuΤο Δ.Ω.Κ. θα φιλοξενήσει την εκλεκτή πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο για σεμινάρια πιάνου το διήμερο 13-14 Μαΐου.

Λίγα λόγια για την πιανίστα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο με τη Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη από όπου και έλαβε δίπλωμα Πιάνου με “Αριστείο Εξαιρετικής Ιδιοφυΐας”.

Στη συνεχεία, σπούδασε για τρία χρόνια στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με καθηγητή τον Erik Then-Bergh. Μελέτησε ακόμη τρία χρόνια με την Alice Pashkus. Έχει διακριθεί στους διεθνείς διαγωνισμούς Orense της Ισπανίας (όπου το 1969 κέρδισε ειδικό βραβείο ερμηνείας της Ισπανικής Μουσικής) και Bach της Αμερικής.

Ειδικεύεται στο σύγχρονο ρεπερτόριο και έχει ερμηνεύσει σε Α’ εκτέλεση πολλά έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γερμάνια, Βουλγαρία, Γαλλία και Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Αθηνών, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά και Οχρίδας.

Έχει εμφανισθεί ως σολίστ με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες και ηχογραφεί συχνά για το ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.