Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ πεσόντων Μακεδονομάχων στη μάχη της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά Βοΐου



aajkytdkydskytsky6tdk

Το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες Μακεδονομάχους στη Μάχη της Οσνίτσανης τελέστηκε στην κεντρική πλατεία της Δαμασκηνιάς, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, παρουσία των αρχών του τόπου, του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου, των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κοζάνης κ. Μίμη Δημητριάδη και κ. Γεωργίου Ντζιμάνη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαμασκηνιάς κ. Παύλου Τζώνη, του Δημάρχου Νεστορίου κ. Πασχάλη Γκέτσιου, του     Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, συλλόγων και αρκετού κόσμου.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και επιμνημόσυνη δέηση στο Ανδριάντα του ανώνυμου Μακεδονομάχου και στις προτομές του Καπετάν Βάρδα και του Καπετάν Λίτσα, κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, πολιτικούς, εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, του Δημάρχου Νεστορίου, της τοπικής κοινότητας και από συλλόγους Δαμασκηνιωτών, Βοιωτών και απογόνων Μακεδονομάχων.

Στα ιστορικά γεγονότα της μάχης αναφέρθηκε στο λόγο της η ομιλήτρια, συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Σιαγκούλη – Μακρή Χαρίκλεια.

Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις από τον Φιλαθλητικό Ορειβατικό  Σύλλογο Εράτυρας «Η Σέλτσα» και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατινής.

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.