Επίσκεψη Γερμανών μαθητών στο Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας



rstysr5ynh7sry7sr7ysrysryrsy

Το Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 3-4-2017 μαθητές του Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz της Πόλης Scharmbeck της Γερμανίας , στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με τίτλο «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι – Μεσόβουνο» , που υλοποιούν για δεύτερη χρονιά τα τρία Γενικά Λύκεια Πτολεμαϊδας, το εν λόγω Γερμανικό Σχολείο και τα δύο μαρτυρικά χωριά Πύργοι και Μεσόβουνο Εορδαίας.

Η υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ προηγήθηκε η ξενάγηση στο Δημοτικό Κατάστημα από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτρη Πολυχρονίδη.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας συνεχάρη τα παιδιά για τη δράση τους να δεντροφυτεύσουν το λόφο μεταξύ των Πύργων και Μεσοβούνου με τόσα δέντρα , όσα και τα θύματα των ολοκαυτωμάτων των δύο μαρτυρικών χωριών κατά το έτος 1944, τονίζοντας ότι ο Δήμος σχεδιάζει μία σημαντική παρέμβαση στο συγκεκριμένο λόφο με την δημιουργία ιστορικού μνημείου, αναζητώντας τον τρόπο χρηματοδότησής του.

Ο κ. Ζαμανίδης αφού ευχήθηκε καλή διαμονή στους μαθητές και στους καθηγητές τους , επεσήμανε : «Τα δικά μας παιδιά αλλά και αυτά της Γερμανίας στέλνουν με τις δράσεις τους ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για την ΕΙΡΗΝΗ».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αποστολής Καθηγητής του Σχολείου Integrierte Gesamtschule Osterholz με καταγωγή από την Πτολεμαϊδα Τρύφων Κεχαγιάς , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Εορδαίας και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία εκφράζοντας όλη την ομάδα των επισκεπτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.