Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης



o76rfik75edi65e6utwutw65tu

Συνεχίζοντας την πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα και της συμπρωτεύουσας για 6η συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 7.30 μ. μ. η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κατόπιν προσκλήσεως των διοργανωτών, έλαβε μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των εαρινών εκδηλώσεών του. Η Χορωδία παρουσίασε ένα εντελώς νέο πρόγραμμα, με κομμάτια διεθνούς, σύγχρονου ρεπερτορίου με παράλληλες αναφορές σε ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα και καταχειροκροτήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Στη συναυλία συμμετείχαν οι χορωδίες των Μουσικών Σχολείων Βόλου, Λάρισας και Θεσσαλονίκης και του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έκανε ο καθηγητής του σχολείου κ. Δημήτρης Θεοδωράκης, μαέστρος, βιολονίστας και μουσικολόγος, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια κ. Μαρία Κουζιάκη, καθηγήτρια πιάνου και μουσικολόγος. Μαζί τους έπαιξαν οι μαθητές: Ιωάννης Ανδρέου: βιολί και κρουστά, Παναγιώτης Ανδρέου: κλαρινέτο και κρουστά, Αλεξάνδρα Μαγιάγκα: κρουστά, Τσιοτίκα Ζωή και Καστανίδου Μαρία: νταούλι και Νίκος Παυλίδης: καχόν.

Ολοκληρώνοντας αξίζει να υπενθυμιστεί ότι μετά τις δύο συναυλίες που έδωσαν μουσικά σχήματα του σχολείου μας στο χώρο υποδοχής και στο συνεδριακό χώρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου αλλά και τη συμμετοχή και βράβευση της ορχήστρας κιθαριστών του σχολείου μας στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, η παρουσία της ευρωπαϊκής χορωδίας ήταν η τέταρτη εμφάνιση μουσικού σχήματος του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στη Θεσσαλονίκη κατά το τρέχον σχολικό έτος .

Η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα και υπόσχονται περισσότερες μουσικές εκπλήξεις μετά τις πασχαλινές διακοπές.

Δείτε αποσπάσματα της συναυλίας:

2 σχόλια στο άρθρο “Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.