Μίμης Δημητριάδης: Συζήτηση στο ΥΠΟΙΚ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων



aadytdkyutfdkluyfluyflufil

Στο ΥΠΟΙΚ στις 21.4.2017 με την υφυπουργό κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Βουλευτή Ημαθίας Ουρσουζίδη Γεώργιο, έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με το σχέδιο Νόμου «ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και το περιθώριο βελτίωσης διατάξεων του, ώστε να καταστεί ο νέος νόμος, πιο εύστοχος και αποτελεσματικός

Συγκεκριμένα:

1. Οι εντασσόμενοι στο νέο Νόμο, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, πρέπει να προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο, από πιθανή απένταξη τους από τη ρύθμιση, που έχουν επιτύχει μέσω του υπόψη Νομοσχεδίου.
Δηλαδή, να διαχωριστεί πλήρως η επιτευχθείσα ρύθμιση οφειλών (έως 31.12.2016), από τις τρέχουσες οφειλές προς το Δημόσιο, που πιθανά θα προκύψουν στο μέλλον.

Εναλλακτικά ο νέος νόμος, να είναι όσο το δυνατόν πιο «συγχωρητικός» – ως προς το ζήτημα αυτό – ώστε να λαμβάνει υπόψη της σημερινές συνθήκες της αγοράς, και την ανάγκη ικανού χρόνου για την προσαρμογή των επιχειρήσεων/οφειλετών.

2. Η διαδικασία διακανονισμού της ρύθμισης θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά – όσο αυτό είναι εφικτό. Θα πρέπει να αποφευχθεί η ανθρώπινη επαφή, ώστε να μπορέσει το σύστημα να προστατευθεί από πρακτικές του παρελθόντος. Μπορεί αυτός ο τρόπος να είναι πιο αυστηρός για τους οφειλέτες, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι πιο αντικειμενικός και δίκαιος.

Η κ. Παπανάτσιου εξέφρασε την κατανόηση της και δήλωσε, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια απ΄τη μεριά του υπουργείου της, ώστε το σχέδιο νόμου να καταστεί όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο για την επιχειρηματικότητα, τους ανθρώπους της και την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας .

Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.