Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες έως το Πάσχα



iliofaneia-2

Μπήκαμε ήδη στο δρόμο της Μεγάλης Εβδομάδας , στη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή της Χριστιανοσύνης με τον καιρό να είναι στο μεγαλύτερο μέρος αυτής , σύμμαχος , χωρίς να λείπουν τα ψήγματα αστάθειας προς το τέλος της, όπου θα υπάρξουν τοπικές μπόρες – μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σε γενικές γραμμές προβλέπεται μέχρι και ανήμερα του Πάσχα ο καιρός να είναι σαφώς πολύ καλός και αντάξιος της Ανοιξιάτικης περιόδου.

Το αβαθές βαρομετρικό σύστημα στη νοτιοανατολική Ευρώπη , ξηρό σύστημα κατά τα άλλα , δίνει εκτεταμένες νεφώσεις κυρίως στο ανατολικό τμήμα της Ελλάδας με κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές που πολύ γρήγορα μέσα στη διάρκεια της Μ. Τετάρτης θα σταματήσουν. Παράλληλα μεμονωμένες καταιγίδες στη βορειοδυτική – κεντρική Ελλάδα θα κάνουν την εμφάνιση τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ο καιρός θα συνεχίσει να είναι καλός μέχρι και το Πάσχα, ενώ από το απόγευμα – βράδυ της ίδιας ημέρας, βαρομετρικό χαμηλό και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει να επηρεάζει με τοπικές βροχές και καταιγίδες, όπου την Δευτέρα του Πάσχα θα είναι περισσότερες και σε αρκετά σημεία της χώρας.

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη με τους βοριάδες να πνέουν μέχρι τα 5-6 Μποφώρ στο Ιόνιο και στο Κεντρικό – νότιο Αιγαίο. Από τη Κυριακή θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ας δούμε τον καιρό αναλυτικά για τις επόμενες ημέρες:

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας – Μ.Πέμπτη 13/04/2017

Καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και τμήματα της ανατολικής χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες – καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Πελοποννήσου , στα ορεινά της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις , στο Ιόνιο έως τα 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι τα 6 Μποφόρ. Σε πιο κλειστούς κόλπους θα επικρατήσει η θαλάσσια αύρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια , με το θερμόμετρο να κυμαίνεται μεταξύ 20 και 23 βαθμών Κελσίου.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Μ. Παρασκευή 14/04/2017

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός με την καλοκαιρία να συνεχίζει σε ολόκληρη τη χώρα , ενώ θα εμφανιστούν και οι γνωστές μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής – βόρειας Πελοποννήσου , στα ορεινά της Πίνδου (Ήπειρος – δυτική Μακεδονία – δυτική Θεσσαλία) και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας – δυτικής Θράκης. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο , όπως και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως τα 3 Μποφώρ , ενώ μόνο στα νοτιοανατολικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με ένταση έως τα 5-6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο φτάνοντας στις μέγιστες τιμές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Μ. Σάββατο 15/04/2017

Γενικά αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται νέες μπόρες / καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία , τη Μακεδονία , την Ήπειρο και τη Θράκη. Σημειώνεται ότι λόγω αυξημένης αστάθειας , οι μπόρες ενδεχομένως να είναι ραγδαίες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα .

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος – Κυριακή του Πάσχα 16/04/2017

Η ημέρα της Λαμπρής θα εορταστεί σε γενικές γραμμές με καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν στη δυτική – κεντρική και βόρεια Ελλάδα έως και το απόγευμα , οι οποίες έπειτα θα επεκταθούν και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Από τις απογευματινές – βραδυνές ώρες περιμένουμε επιδείνωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά , με βροχές και τοπικές καταιγίδες , οι οποίες θα επεκταθούν μέσα στη διάρκεια της νύχτας και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και στα υπόλοιπα τμήματα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς στα πελάγη με την ένταση τους να φτάνει τα 3 με 5 Μποφώρ , με ενίσχυση από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης – meteoclub.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.