Εκδόθηκε προδικαστική απόφαση για την επικοινωνία των παιδιών της Ανθής Λινάρδου με τον πατέρα τους



anthi56756635653

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων , σχετικά με το αίτημα του πατέρα, να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του, τηλεφωνική, αλλά και να τον επισκέπτονται στη φυλακή όπου εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, για τη δολοφονία της συζύγου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, το δικαστήριο εξέδωσε προδικαστική απόφαση στην οποία όρισε τους ειδικούς παιδοψυχολόγους της μέριμνας που παρακολουθούν τα παιδιά εδώ και ένα χρόνο, να γνωμοδοτήσουν σχετικά με το αν τα παιδιά είναι έτοιμα ψυχικά να επικοινωνήσουν με τον πατέρα τους, που δολοφόνησε τη μητέρα τους και σε περίπτωση θετικής απάντησης να προταθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος επικοινωνίας. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης να προσδιορίσουν το χρόνο που θα μπορεί να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο αίτημα.

Παρά την ισχύουσα νομολογία να μην επιτρέπεται η έκδοση προδικαστικής απόφασης στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο εξέδωσε προδικαστική απόφαση.

Η κ. Παρασκευή Σαββίδου, συνήγορος της οικογένειας Λινάρδου, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

«Στην προκείμενη περίπτωση, το δικαστήριο κρίνοντας ως ιδιαίτερα εξαιρετική την υπόθεση, παρέκκλινε ορθά από την πάγια νομολογιακή τακτική, να μην επιτρέπεται η έκδοση προδικαστικής απόφασης στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση, που σε κάθε περίπτωση θα αποβεί προς το συμφέρον των ανηλίκων».

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται το πόρισμα των παιδοψυχολόγων της μέριμνας και η έκδοση της απόφασης του ανωτέρου δικαστηρίου.

Α.Ζ για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.