«Πετούσαμε χαμηλά, χτυπήσαμε τα καλώδια» – Συγκλονιστική μαρτυρία της Αρχιλοχία Β. Πλεξίδα που επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου



ELIKO1_538_355

– Η πρώτη κατάθεση της Βασιλικής Πλεξίδα που δίνει τις πρώτες απαντήσεις στο μυστήριο
– Πως περιέγραψε η αρχιλοχίας τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου κοντά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας
– Τι λέει η Βασιλική Πλεξίδα για τα αίτια της τραγωδίας με τους τέσσερις νεκρούς αξιωματικούς
– Πως σώθηκε η ίδια και γιατί σκοτώθηκαν οι συνάδελφοί της κατά την πτώση του Χιούι

Το ελικόπτερο κυριολεκτικά καρφώθηκε στο έδαφος. Η καμπίνα μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα. Μεταλλικά τμήματα και κυρίως το τμήμα της μηχανής προκάλεσαν ακαριαίο θάνατο στους τέσσερις αξιωματικούς. Η μόνη που βγήκε ζωντανή σαν από θαύμα είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Μίλησε και περιέγραψε σε μια πρώτη κατάθεσή της τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη μοιραία πτώση.

“Πετούσαμε χαμηλά” είπε και έδωσε ένα πρώτο στίγμα για την μοιραία πορεία. Ο καιρός δεν ήταν καλός “πέσαμε σε ομίχλη” λέει η αρχιλοχίας “η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”.

Κάπου εκεί και υπό ακραίες συνθήκες έγινε το κακό.

“Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ”, λέει σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η Βασιλική Πλεξίδα, “όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου”.

Όλα δείχνουν μετά από αυτή την περιγραφή πως ένας συνδυασμός έφερε το μοιραίο.

Η πτήση ήταν χαμηλή, τα όργανα του ελικοπτέρου δεν έδιναν τις απαραίτητες ενδείξεις για να μπορέσουν οι χειριστές να αποφύγουν την πρόσκρουση με τα καλώδια, η ορατότητα φαίνεται ότι έπεσε απότομα και για κάποιο διάστημα η πτήση ήταν σχεδόν τυφλή καθώς τα παλιά όργανα πλοήγησης δεν βοηθούν ιδιαίτερα.

ELIKO2

“Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ζω σε ένα εφιαλτικό όνειρο” λέει για τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα η νεαρή υπαξιωματικός “ είχα αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα” περιγράφει… Ήταν οι πρώτες στιγμές, όταν ακόμη δεν γνώριζε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε ακόμη ήταν σε θέση να καταλάβει ότι όλοι οι υπόλοιποι γύρω της ήταν νεκροί. Οι μαρτυρίες για εκείνες τις στιγμές συγκλονίζουν.

Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε το ελικόπτερο το οποίο μοιάζει να καρφώθηκε με το μπροστινό μέρος δεν άφησε κανένα περιθώριο. Από την πρόσκρουση που ήταν σφοδρή λόγω και της ταχύτητας του ελικοπτέρου η μηχανή αποκολλήθηκε και διέλυσε την καμπίνα.

Από το newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “«Πετούσαμε χαμηλά, χτυπήσαμε τα καλώδια» – Συγκλονιστική μαρτυρία της Αρχιλοχία Β. Πλεξίδα που επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου

  1. Δόξα τον θεό σώθηκε η κοπέλα

    - Edit

    Απαντήστε

    Είναι ικανοί οι προσκυνημένοι των λαθρομεταναστών να κατασκευάσουν την μάζα αυτή για να έχουν επιδόματα οι Ταλιμπανέζοι στην Ελλάδα.Από τους @@@@@ αυτούς πολιτικούς όλα να τα περιμένεις.Να σαι καλά κοπέλα μου και στην ζωή σου ξανά να μην συμβεί το παραμικρό.Ο Θεός σε άφησε να ζήσεις.ΑΘΑΝΑΤΟΙ οι πεσόντες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.