Κοζάνη: Ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις από την Τρίτη 2 Μαΐου – Ποια Κυριακή θα είναι προαιρετικά τα καταστήματα ανοιχτά



kozani_steno_agora

Ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ξεκινούν από την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 έως και τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νόμου 4446/2016, τα εμπορικά καταστήματα εκτός από την αναγραφή της παλιάς και της νέας τιμής του προϊόντος, μπορούν να αναφέρουν και το ποσοστό έκπτωσης που θα επωφελούνται οι καταναλωτές.

Οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, ενώ για πρώτη φορά σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι τοπικές κοινωνίες σε συνεργασία με τις κατά τόπους Περιφερειακές αρχές, έχουν το δικαίωμα να διαχειριστούν 2 ή 3 εκπτωτικές περιόδους.

Τσουχτερά προβλέπονται τα πρόστιμα προς τους εμπόρους- καταστηματάρχες οι οποίοι δεν τηρούν τις διατάξεις του νόμου περί εκπτώσεων, τα οποία θα αγγίζουν τις 5.000 ευρώ, ενώ, αν οι εκπτώσεις θεωρηθούν παραπλανητικές, είτε προς το ποσοστό έκπτωσης είτε προς τις αναγραφόμενες τιμές, το ποσό αγγίζει τις 10.000 ευρώ.

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, έχει οριστεί προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων για την αγορά της Κοζάνης, με ωράριο λειτουργίας 11:00 – 16.00.

Μεγάλο στοίχημα για τα καταστήματα της πόλης θα αποτελέσει αυτή η εκπτωτική περίοδος, δεδομένου ότι η εορταστική περίοδος του Πάσχα, δεν τόνωσε την τοπική αγορά, ενώ ενδιαφέρον θα έχει το πόσο ελκυστικές θα είναι οι προσφορές και κατά πόσο οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν στο «κάλεσμα» των εμπορικών καταστημάτων.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.