Διαλέξτε την σωστή πυτζάμα για τον καλύτερο ύπνο



xxkrluyruklyeyktejytejyi8

Για να κοιμηθείτε καλά απαιτείται κάτι περισσότερο από έναν καλό προγραμματισμό των ωρών ύπνου. Στην πραγματικότητα το να δημιουργείτε το κατάλληλο περιβάλλον ύπνου, συμπεριλαμβανομένου του φωτός, της θερμοκρασίας και άλλων , μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ ενός διακεκομμένου ύπνου και μια ολόκληρης βραδιάς ξεκούραστου ύπνου. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το τι θα φορέσετε στο κρεβάτι.  Διαλέγοντας σωστές πυτζάμες μπορείτε να απολαύσετε έναν πολύ καλό ύπνο.

Εστιάστε στο ύφασμα

Πρώτα από όλα επιλέξτε μία πυτζάμα που θα σας κάνει να αισθάνεστε καλά όταν τη φοράτε. Αν δεν σας αρέσει η αίσθηση του μεταξιού για παράδειγμα, δεν θα απολαύσετε τον ύπνο σας μέσα σε μία πυτζάμα από μετάξι. Το να είστε σχολαστικοί σχετικά με το ύφασμα της πιτζάμας σας, μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την θερμοκρασία του σώματος σας κατά την διάρκεια της νύχτας, πράγμα που μπορεί να συμβάλει σε έναν καλύτερο ύπνο.

Βαμβάκι: Αυτό το φυσικό , ελαφρύ και απαλό στο άγγιγμα υλικό, αναπνέει και τείνει να μην ερεθίζει το δέρμα. Παρόλα αυτά το βαμβάκι δεν κάνει πολύ καλή δουλειά στο να σας κρατά ζεστούς αν δεν χρησιμοποιήσετε αρκετά σκεπάσματα. Είναι επίσης ανεπαρκές στο να αποβάλει την υγρασία, άρα αν έχετε νυκτερινή εφίδρωση τότε το βαμβάκι ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Μετάξι: Αυτό το ύφασμα είναι μαγικός θερμορυθμιστής: Μπορεί να σας κρατήσει ζεστούς όταν κρυώνετε και δροσερούς όταν ζεσταίνεστε. Παρόλα αυτά το μετάξι είναι αρκετά ακριβό και χρειάζεται στεγνό καθάρισμα. Επίσης γλιστράει και μπορεί να μετακινηθείτε ενώ κοιμάστε.

Φανέλα: Για τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα ένα ζευγάρι πυτζάμες φτιαγμένες από αυτό το ύφασμα μπορεί να είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Το συγκεκριμένο υλικό είναι άνετο και παρέχει ζεστασιά ενώ παράλληλα αναπνέει έτσι ώστε να μείνετε ζεστοί χωρίς να υπερθερμανθείτε.

Μαλλί και fleece: Ενώ αυτά τα υφάσματα θα σας κρατήσουν ζεστούς μπορούν παρόλα αυτά να προκαλέσουν υπερθέρμανση. Εκτός αυτού το μαλλί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα προκαλώντας φαγούρα και ξυπνώντας σας κατά την διάρκεια της νύχτας. Το fleece δεν επιτρέπει την ανακύκλωση του αέρα άρα μπορεί να παρατηρήσετε ότι σας κάνει να ιδρώνετε.

Σκεφτείτε τις λεπτομέρειες

Όταν αγοράζετε τα ρούχα ύπνου σας, σκεφτείτε και άλλες μεταβλητές πέραν του υφάσματος . Το μέγεθος έχει σημασία, καθώς οι φαρδιές πυτζάμες κινούνται πιο εύκολα πάνω στο σώμα σας ενώ κοιμάστε αντί να το σφίγγουν. Στοιχεία όπως κουμπιά και ετικέτες μπορούν να γίνουν ενοχλητικά αν σας προκαλούν φαγούρα ή σας ερεθίζουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κατά την διάρκεια της νύχτας. Επίσης φροντίστε ώστε οποιοδήποτε ελαστικό να μην είναι υπερβολικά σφιχτό ώστε να σταματάει την κυκλοφορία του αίματος ή πολύ φαρδύ ώστε να γλιστράει ενώ κοιμάστε.

Μην ξεχνάτε τα πόδια σας

Ένα  πράγμα που συχνά μπορεί να ξεχαστεί είναι το τι θα φορέσετε στα κάτω άκρα σας. Τα κρύα πόδια συνδέονται συχνά με την αυπνία. Αλλά το να ζεστάνετε τα πόδια σας υπερβολικά μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση σε όλο σας το σώμα. Αν τείνετε να ζεσταίνεστε πάρα πολύ ενώ κοιμάστε, κοιμηθείτε με ένα ζευγάρι ελαφριές κάλτσες.

Τελικά η προσωπική άνεση κυριαρχεί όταν διαλέγετε την σωστή πυτζάμα για εσάς , είτε αυτή είναι από μετάξι είτε είναι μια κλασσική βαμβακερή πυτζάμα.

Πηγή πληροφοριών https://www.permiadonna.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.