«Δανεικά παπούτσια» της Χριστίνας Μαξούρη στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική στην Αίθουσα» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης



txyjtxktktykutyukt

“Μια σχεδόν Solo & A Cappella μουσική παράσταση“

Την τέχνη σε κάθε της μορφή και τρόπο έκφρασης αγκαλιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, διοργανώνοντας μια σειρά συναυλιών. Μουσική, ζωγραφική, θέατρο, ποίηση, χορός και όχι μόνο προσκαλούν το κοινό της πόλης της Κοζάνης να απολαύσει και να συμμετέχει σε μια γιορτή όλων των αισθήσεων, μια εμπειρία χωρίς σύνορα, μέσα από τους δημιουργικούς δρόμους της τέχνης.

Επιμέλεια προγράμματος: Δημήτρης Ζαχαράκης, Νίκος Βαλταδώρος, Θέμης Λιάκος

Τρίτη 2 Μαΐου 2017– Αίθουσα Τέχνης ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

“Δανεικά Παπούτσια” της Χριστίνα Μαξούρη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Teaser της Στέλλας Σερέφογλου

Την Τρίτη 2 Μαΐου στις 9 μμ. στην Αίθουσα Τέχνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης φιλοξενεί τη Χριστίνα Μαξούρη και θα παρουσιάσει μία σόλο παράσταση που θα περιλαμβάνει τραγούδι, θέατρο, ποίηση, με στόχο τη δημιουργία του μοναδικού με τίτλο τα «Δανεικά παπούτσια».

Πληροφορίες – Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 24610 24062, 6987991949

Εισιτήρια: 7€ / 5€ μειωμένο (φοιτητικό – μαθητικό)

Λίγα Λόγια για την παράσταση

Τα «Δανεικά Παπούτσια» φτιάχτηκαν ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, τον χώρο, την χώρα και τους καλεσμένους. Η Χριστίνα Μαξούρη «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις τραγουδά a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Ελύτη, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Νικολακοπούλου κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο, μπαλγαμαδάκι και κλαρινέτο, σε μία χειροποίητη και «κατ’ οίκον» συναυλία, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή.

Η παράσταση ξεκίνησε το ταξίδι της το Νοέμβριο του ’13, ενώ από τον Ιανουάριο του ’15 περιοδεύει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όταν οι συνθήκες το ευνοούν και οι διαθέσεις συμπίπτουν, αποκτούν συνοδοιπόρους. Έτσι, συμμετέχοντες των ‘Δανεικών Παπουτσιών’ έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής : η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου, οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ξυδάκης, Απόστολος Ρίζος, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και οι μουσικοί Φώτης Σιώτας, Πάνος Λαμπρόπουλος, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Παύλος Σπυρόπουλος, Παύλος Μελάς, Σπύρος Μπολοβίνης και Γιάννης Ανδριανάκης.

Την τρέχουσα περίοδο, παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, με συνοδοιπόρους την Σοφία Ευκλείδου στο τσέλο, τον Μιχάλη Βρέττα στο βιολί και τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο στο πιάνο και το τραγούδι. Παράλληλα ταξιδεύει εκτός Αθηνών, με τη Solo & A Cappella αρχική μορφή της.

Χριστίνα Μαξούρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Έχει εργαστεί πάνω σε έργα των: Ευριπίδη, Σοφοκλή, Γκολντόνι, Μαριβώ, Τσέχωφ, Μάρλοου, Σιμελπφένιχ, Ραγκαβή, Περεσιάδη, Χορν, Βασιλικού, Αλεξάκη, Καλαβριανού και έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες : Βασίλη Παπαβασιλείου, Νίκο Καραθάνο, Peter Stein, Γιώργο Αρμένη, Κώστα Τσιάνο, Διαγόρα Χρονόπουλο, Σωτήρη Χατζάκη, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη Μαργαρίτη, Σοφία Σπυράτου, Τάκη Βουτέρη, Μάρθα Φριvτζήλα, Τάκη Τζαμαριά, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Φωτεινή Μπάνου, Γιάννη Καλαβριανό και Μαρία Πρωτόπαππα, στο Εθνικό, το ελεύθερο θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με την Ariane Mnouchkine στο Théatre du Soleil (2008) και με τον Anatoli Vassiliev στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» (2009) Υπήρξε δυο φορές υποψήφια για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» (2010-2011) Και το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» (2015) Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με τους: Γιώργο Ψυχογιό, Μαριώ, Δημήτρη Μυστακίδη, Νίκο Τατασόπουλο, Απόστολο Ρίζο, Σταμάτη Μορφονιό, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, Άγγελο Τριανταφύλλου, Γιάννη Μπέζο.

Μέλος του μουσικού σχήματος The Guilotinas. Συνεργάτης του μουσικού σχήματος Kourelou, που εδρεύει στο Λονδίνο. Συμμετέχει στο δίσκο «Παιχνίδια των Παιδιών» του Πάνου Βλάχου, με τα τραγούδια «Η μπαλάντα του Ορφέα» και «Στα σύννεφα» που κυκλοφορεί από το ogdoo.gr. Τον Οκτώβριο του 2014 συνεργάστηκαν με τον Χρίστο Θεοδώρου στη μουσική και τον Μιχάλη Γελασάκη στους στίχους, απ’ όπου προέκυψε το ακυκλοφόρητο τραγούδι «Είμαι παιδί»: https://m.youtube.com/watch?v=rwpZHbYrLvU Τέλος, ετοιμάζει τον πρώτο προσωπικό της δίσκο που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη από τη Feelgood Records, εξ’ ολοκλήρου γραμμένος από τον Άγγελο Τριανταφύλλου στη μουσική και την Ελένη Φωτάκη στους στίχους. Το πρώτο single κυκλοφόρησε με τίτλο «Τι κάθαρμα που είσαι».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.