Βίντεο: Έδειξε τα… «δόντια» του ο Μιχάλης Παρμάκης στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη



parmakiswr5tjw5uj53wju5j

Ο Μιχάλης Παρμάκης τερμάτισε πρώτος στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», σε χρόνο 2 ώρες, 28 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, έπειτα από 12 χρόνια, που Έλληνας δρομέας κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση!

Η εκκίνηση είχε γίνει στις 8:00 το πρωί στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη κεντρική πλατεία Πέλλας και το σημείο του τερματισμού ήταν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κυριάκος Συμιριώτης και τρίτος ο Ιλίρ Κελετζί από την Αλβανία. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η Σόνια Τσεκίνι.

Παρμάκης: «Μόλις είδα τον Λευκό Πύργο μου έφυγε η κούραση»

Ο Μιχάλης Παρμάκης, μετά τον τερματισμό του δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ 3 μεταξύ άλλων: «Δούλεψα σκληρά. Είχε πολύ ήλιο για περίπου 30 χλμ. Ημουν γυμνασμένος και τα πήγα καλά σε μια πόλη που με έχει αγαπήσει. Ευχαριστώ και την Κοζάνη και τον Σπάρτακο και όσους με έουν στηρίξει. Και τον σύλλογό μου, τον Τρίτων. Με βοήθησαν πολύ. Είχα μία ατυχία και μου είχαν γυρίσει όλη την πλάτη» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ηταν πολύ ωραία η διοργάνωση και είχε πολύ ωραίο κόσμο. Μόλις είδα τον Λευκό Πύργο μου έφυγε όλη η κούραση. Σίγουρα γίνονται και λάθη, αλλά υπάρχει μεράκι και πολύ αγάπη».

Ο Μιχάλης Παρμάκης είναι γνωστός από τις διακρίσεις του στους δρόμους αντοχής σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα το 2010 και το 2012 τερμάτισε ως 1ος Πανελληνιονίκης την κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ το 2014 στέφθηκε νικητής στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Παράλληλα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου, ανέβηκε κατά σειρά ετών στο βάθρο των νικητών το 2009 (3ος), 2010 (2ος) και 2011 (2ος), ενώ το 2009, τερμάτισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου τα 10χλμ και 5χλμ. καταλαμβάνοντας αντίστοιχα την 2η και 3η θέση. Το 2010, ο αθλητής βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) ως κορυφαίος αθλητής, για την περίοδο Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2010.

Πρόσφατα πέρασε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, αλλά επέστρεψε δυνατός και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Δείτε το βίντεο του thestival.gr:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.