Κλειστό Λευκόβρυσης: Ξεκινά η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παίδων – Κορασίδων



ajry6tjskstyktsktyu

Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παίδων- Κορασίδων στην Κοζάνη

Το Σάββατο οι σπουδαίοι αγώνες με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών

Μια ακόμη σπουδαία  αθλητική διοργάνωση,  θα φιλοξενήσει η Κοζάνη.  Συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Παίδων- Κορασίδων.

Σήμερα Παρασκευή στις 18:00 θα γίνει η ζύγιση των αθλητών και αθλητριών. Ο αριθμός των ατόμων που θα συμμετέχουν στις αποστολές των ομάδων υπολογίζεται σε 230 άτομα.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών. Από πλευράς της Ομοσπονδίας Πάλης ο Αντιπρόεδρος Στέργιος Λεονάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη διεξαγωγή των αγώνων στην Κοζάνη, που έχει σημαντική παράδοση στο άθλημα και ευχαρίστησε τη ΔΕΗ για τη στήριξη της και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Κοζάνης για τη βοήθεια τους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του 6ου Ολυμπιονίκη της Ατλάντα Ιορδάνη Κωνσταντινίδης, ο οποίος τόνισε πως «είναι μεγάλη υπόθεση να διεξάγονται τέτοιοι αγώνες στην περιοχή μας. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά του νομού μας και των δύο συλλόγων του Κρότωνα Κοζάνης, που θα συμμετέχει με 6 αθλητές  και του Παλαιστικού Κέντρου Εορδαίας που θα συμμετέχει με 4 αθλητές. Να σημειώσω εδώ πως ο Κρότων Κοζάνης είναι ένας ιστορικός σύλλογος της περιοχής, με μεγάλη προσφορά και διακρίσεις, όπως και το Παλαιστικό Κέντρο Εορδαίας. Να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τη ΔΕΗ που είναι κοντά σε τέτοια γεγονότα του αθλητισμού».

Εκ μέρους του Κρότωνα Κοζάνη, ο πρωτεργάτης της πάλης στην περιοχή,  Ιωάννης Τσαούσης σημείωσε πως «θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν να γίνει η διοργάνωση στην Κοζάνη. Μια πόλη που έχει βγάλει πολλούς αθλητές και πρωταθλητές. Είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς των αθλητών μας θα απολαύσουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται στον τόπο τους και πιστεύω πως θα προσφέρουν όλα τα παιδιά ένα πλούσιο θέαμα. Να ευχαριστήσουμε τη ΔΕΗ, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Κοζάνης».

Από πλευράς της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας ο  Κυριάκος Ιωαννίδης δήλωσε πως «η Περιφέρεια στηρίζει αυτές τις προσπάθειες, ελπίζοντας να στηριχθεί η τοπική κοινωνία και να αναδειχθεί το αθλητικό ιδεώδες».

Η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης Φανή Φτάκα κατέθεσε εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης τη στήριξη όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων και ειδικά της πάλης, καθώς ο Κρότων αποτελεί μια σημαντική δύναμη στην Κοζάνη αλλά και στην πάλη.

Ο Τομεάρχης Εσωτερικής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Α.Ε. Ιωάννης Αλεξόπουλος δήλωσε «πως η επιχείρηση στηρίζει τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και προσπαθεί να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή, θέλοντας να ανταποδώσει στη ευρύτερη τοπική κοινωνία, δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού».

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη.

Η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών. Μιλούν κατά σειρά:

– Στέργιος Λεονάκης αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πάλης

– Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα

– Ιωάννης Τσαούσης, εκπρόσωπος Κρότων Κοζάνης

– Κυριάκος Ιωαννίδης Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

– Φανή Φτάκα Πρόεδρος ΟΑΠΝ Κοζάνης

– Ιωάννης Αλεξόπουλος, Εκπρόσωπος ΔΕΗ

– Αντώνης Λιανός, υπεύθυνος διοργάνωσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.